Foto: Werner Bauer

Zydeco at Sea

Internationaal cajun en zydeco festival Ameland

Ameland schudt op 28 en 29 augustus op haar duinzand. Stichting Zydeco at Sea viert het zevende cajun en zydeco festival.

vrijdag 28 augustus en zaterdag 29 augustus
door Jeanet de Jong

Zydeco at Sea speelt op het badstrand bij Hollum, onder het dak en op het terras van strandpaviljoen The Sunset. Het festival biedt twee avonden cajun- en zydeco artiesten die de dansvloer doet deinen.

Jamsessie

De zaterdagmiddag is gereserveerd voor een aanstekelijke jamsessie op het terras van strandpaviljoen. De trekzak speelt samen met saxofoon, viool en wasbord.
De locatie is perfect , de vuren branden op het terras en de musici zijn van een klasse die van het podium spat. Het plezier in de muziek en de virtuositeit van het spelen leveren samen met de aanstekelijke ritmes van zydeco en cajun enthousiasme bij het publiek en een ongekende danslust.

Acht bands en een party

Het programma voor het festival wordt gevuld door acht bands en een duo. De Zydeco Beach Party, de zydeco band van Amelands bodem, ontbreekt ook dit jaar niet, al wordt het wel hun farwell party. De ZBP houdt er mee op. Hun laatste optreden is op 28 augustus op Ameland.

Voor de trekharmonicaliefhebber is er een ‘neusje-van-de-zalm’ workshop. Wim Nagtegaal geeft op zaterdagmiddag vanaf 14.30 een trekharmonica workshop tot 16.00 uur. Deelname is voor de echte trekzakliefhebbers en helemaal gratis.
Na de workshop is er een niet te versmaden jamsession in en op het terras van The Sunset aan het badstrand bij Hollum.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2009         > Zydeco @ Sea Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)