Kate McGarrigle gestorven

Droevig nieuws. En niet alleen voor wie de jaren ’70 bewust hebben meegemaakt. Kate McGarrigle is maandag 18 januari op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van darm- en leverkanker, zo horen we nu net. De sluipmoordenaar zat haar al vanaf 2006 op de hielen.

dinsdag 19 januari 2010
door Eduard Bekker

Bij de dood past geen relativering. Mensen keren nooit meer om, evenals de tijd waarin ze hebben geleefd en waarin ze hun hoogtepunt hadden.
Dat was halverwege de jaren ’70. Toen haalden Kate met haar zus Ann McGarrigle de top 40 met hun hit ‘Complainte pour Sainte Catharine’. Ik tik dit bericht uit en hoor net dat het radioprogramma ‘Met het Oog op Morgen’ als eerste nummer deze song uitzendt.

Hohner

Mogelijk is dit nummer het enige nummer met tweerijerbegeleiding, dat een tophit werd. In de jaren ’70 begeleidde het duo zichzelf met een Hohner Goudbrand, die in latere jaren plaats maakte voor de Castagnari.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2009         > Ann & Kate McGarricle Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)