Bevlogen en enthousiasmerend docent

Joop van Doorn overleden

Joop van Doorn uit Druten was een vertrouwde verschijning tijdens Trek er es Uut. Hier prijkt hij met de groep uit zijn eendagscursus uit 2006.
  • Joop van Doorn uit Druten was een vertrouwde verschijning tijdens Trek er es Uut. Hier prijkt hij met de groep uit zijn eendagscursus uit 2006.


Lieve mensen. Vandaag bereikte mij uit betrouwbare bron het bericht dat Joop van Doorn, trekharmonicadocent uit Druten en samensteller van een flink aantal bundels voor beginners en gevorderden, vandaag, 28 oktober 2013, is overleden. Joop was al geruime tijd ziek.

 

maandag 28 oktober 2013
door Eduard Bekker

 
Persoonlijk kende ik hem niet zo goed, maar ik had regelmatig contact met hem. Al mijn leerlingen raadde ik zijn ‘groene’ bundel aan: de ‘Handleiding voor de tweerijer’.
Veel stukken daarin behoren tot het populaire genre.
 

Trekkende C

Opmerkelijk was dat hij de leerling blijkbaar nogal eens op de proef stelde, door bepaalde passages in C trekkend te spelen. Vermoedelijk om extra manipulaties met de luchtklep te voorkomen.
Sinds 2007 was hij ook actief als docent bij woarum nie, het Groesbeekse trekzakgezelschap, dat jaarlijk Trek er es Uut organiseert.
 

Wij zullen Joop van Doorn zeker missen en we wensen zijn vrouw Ria, zijn familie en betrokkenen veel sterkte toe de komende tijd.
 

 
Ik heb een paar fragmenten opgezocht waarin Joop van Doorn speelt. Helaas zijn de meeste nog uit de tijd, dat YouTube nog niet bestond en daardoor erg kort gehouden.

 

 
 
 

Ria van Doorn zal gelukkig zorg blijven dragen voor de onmisbare bundels van haar man.

> Hier meer informatie


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2013         > Joop van Doorn overleden Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)