David Munnelly bij de VPRO

Grensverleggende Ierse Muziek

David Munnelly ondervraagd door de Vrije Geluiden presentator, wiens naam ik niet de pakken kon krijgen bij de aftiteling.
  • David Munnelly ondervraagd door de Vrije Geluiden presentator, wiens naam ik niet de pakken kon krijgen bij de aftiteling.


Bij de VPRO-televisie stond het het weekend van 6 en 7 februari in het teken van de accordeon. Daar ontbrak uiteindelijk de wisseltonige variant ook niet, zij het in de Ierse stemming. David Munnelly gaf er acte de presence, samen met zijn kompaan en landgenoot Shane McGowan op de gitaar.

zondag 7 februari 2016
VPRO-televisie
door Eduard Bekker

David speelt hier op zijn Van der Aa harmonica in Ierse stemming. Wat dat behelst legt hij uit in de uitzending. Hij vertelt uitgebreid hoe hij muzikaal is gevormd, wat al bij zijn oma in een Iers vissersdorpje begon. Hij beperkt zich daar niet alleen tot zijn eigen ontwikkeling maar ook hoe de Ierse muziek verder is beďnvloed door emigratie.

Hij begint met meer eigentijdse bewerkingen maar na het vraaggesprek schakelt hij ‘terug’ naar Ierse dansmuziek in de tradinionele uitvoering.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2016         > David Munnelly bij de VPRO Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)