‘Stiekem’ balgen, wandelen en Doe-het-zelf Trekeresuut-en

Wisseltonige Outbreak Management Teams
slaan toe in drie provincies

De ‘gang van Eernewoude’. Het was weer een geslaagd wandelweekend, dankzij de workshop van Mark Söhngen (rechts van het hondebeest) en Hilbert Post (met pollepel).
  • De ‘gang van Eernewoude’. Het was weer een geslaagd wandelweekend, dankzij de workshop van Mark Söhngen (rechts van het hondebeest) en Hilbert Post (met pollepel).
Foto: Zelfontspanner

Het weekend van 24 tot 26 juli was geen stil weekend ondanks de corona-restricties - althans wat de balg betreft. Thea v.d. Wildenberg deed - ondanks het geannuleerde trekzakfestival – toch even met enkele wisseltonige trawanten Enkhuizen aan, Mark Söhngen en Hilbert Post workshopten, wandelden en kookten in en rond Eernewoude en Harry en Truus Greving regelden een eigen micro Trek er es Uut in het Drentse Havelte .

24-26 juli 2020
door Eduard Bekker

Het jaarlijkse treffen in Enkhuizen kon niet doorgaan omdat het onderdeel is van de Waterweek, die dit jaar door het beruchte virus van de baan is. Toch heeft Thea – velen kennen haar omdat ze zingt onder begeleiding van haar harmonica – de stoute schoenen aangegtrokken en speelde voor een bescheiden publiek.
Zo werd de jaarlijkse traditie toch op minischaal voortgezet.

Onder bekwame leiding van Mark Söhngen gaat het er stevig tegenaan in Earnewâld.
  • Onder bekwame leiding van Mark Söhngen gaat het er stevig tegenaan in Earnewâld.


Wandelweekend

Een succesformule betreft het wandelweekend dat Mark Söhngen en Hilbert Post al enkele jaren organiseren. Het is elke keer razendsnel volgetekend. Pal voor de lockdown begin maart was er nog net op de valreep een weekend in de Achterhoek en afgelopen weekend is Eernewoude aangedaan. Niet voor het eerst, maar ook nu was ondanks de 1,5 meter-restricties het weekend weer helemaal volzet.

Kookkunst

Friesland is natuurlijk sowieso een goede biotoop voor een workshopweekend, omdat Friesland en het Noorden van het Nederland veel trekzakspelers herbergen.
Bovendien is het natuurlijk wel bekend dat niet alleen de balg, maar ook de buik aan zijn/haar trekken komt tijdens dit weekend: dankzij de kookkust van Hilbert Post.

 

Camper, trekzakken, wiebeltafeltjes. Trek er es Uut op micro-schaal
  • Camper, trekzakken, wiebeltafeltjes. Trek er es Uut op micro-schaal


Het kleine TEEU-gevoel in Havelte

Enkele mensen uit het Oosten van het Land dachten er afgelopen weekend ook het hunne van en besloten het vertrouwde spelen-bij-de-camper-sfeertje van Trek er es Uut te creëren in Havelte. Truus Greving uit dit Drentse dorp doet verslag:

Geen Trek er es Uut? Nou dan organiseren we toch zelf een klein festival in Havelte. Wij zijn Harry en Truus Greving. We zouden voor de derde keer naar TEEU gaan. Hij als toerist en ik als trekzakker. We misten het; dus wat doe je dan?
Proberen wat leuke mensen op te trommelen, een mooi landje om te kamperen met twee caravans en ons campertje. En tot slot ons huisje voor de lichamelijke verzorging en een zwemplas op de koop toe. En natuurlijk heel veel zin om te spelen met elkaar.

Paardenlandje

Onze jongste dochter heeft daartoe een mooi paardenlandje met pomp.
Het wordt het weekend van 24, 25 en 26 juli. De deelnemers zijn Leo (accordionist), Heleen, Rita, Henk en ik allemaal trekzak en Harry ter ondersteuning van het geheel zowel fysiek als woordelijk.
Vrijdagmiddag 16.00 uur begint het festijn. Na het installeren van caravans en camper is er koffie met appelgebak van Rita. Heerlijk veel, we hebben er het hele weekend van gesnoept.Heel lekker vooral als het warm werd gemaakt op de barbecue van Henk.
Na het avondeten hebben we de hele avond buiten gespeeld. Iedereen had ongeveer vijf liederen uitgezocht en Heleen had nog een speciaal lied geschreven voor dit evenement. Het is een heerlijke zomeravond geworden; zelfs de pony's hebben genoten van de muziek.

Fietstocht

Zaterdag hebben we een mooie fietstocht gemaakt in de omgeving van Havelte, koffie gedronken en bessen geplukt bij de zelfpluktuin ‘Zeldenrust’ in Wapse en vlak voordat het echt hard begon te regenen waren we weer thuis. Even rusten!

Bij een workshop in Havelte mag het plaatselijke hunebed natuurlijk niet ontbreken.
  • Bij een workshop in Havelte mag het plaatselijke hunebed natuurlijk niet ontbreken.


’s Avonds heerlijk gegeten van de groenten en aardappels uit de tuin van Leo en Heleen, en als toetje natuurlijk zelfgeplukte blauwe bessen.
Omdat het dreigde te gaan regenen hebben we na het eten gespeeld in ons huisje, kon net met elkaar op 1,5 meter na een beetje verbouwen van de kamer.
Zondagmorgen weer gezwommen (alleen de meisjes hoor) in de zwemplas voor ons huis en daarna nog een rondje gespeeld. Heerlijk in de zon op onze gezellige ‘boerencamping’. Na de bruschettas van Henk op de barbecue ging een ieder moe maar voldaan naar huis.

We hebben een fantastisch weekend gehad! Muziek maken met elkaar is het mooiste wat er is!!!

Truus Greving uit Havelte

Hier impressies van de workshop. De namen van deze stukken komen nog.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2020         > Havelte en Eernewoude Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist

Google Analytics Alternative
Luisteren naar Theodora (Thea vd Wildenberg) volgens de 1,5 meter regel in Enkhuizen