De gezellige avonden aan de bar. Behoren ze nu voorgoed tot het verleden?
  • De gezellige avonden aan de bar. Behoren ze nu voorgoed tot het verleden?


Corona deed conferentiecentrum de das om

Volgend jaar geen De Glind meer

Deze stille blik zal volgend jaar helaas permanent zijn. Of...?
  • Deze stille blik zal volgend jaar helaas permanent zijn. Of...?


Bijna geen vertrouwdere plek dan De Glind, conferentiecentrum in de gelijknamige negorij tussen Leusden en Barneveld. Meerdere decennia het vertrouwde adres voor de workshops van de Stichting Volksmuziek Nederland. Het was bijna te verwachten in een crisis als deze waarbij de meeste evenementen die hier zouden worden gehouden, werden afgezegd: de stek is verloren. Per januari 2021 sluit de tent. Voorgoed?

woensdag 25 november 2020
door Eduard Bekker

En

als

ik

zeg

‘vertrouwd’,

dan

is

daar

van

mijn

kant

geen

woord

Spaans

bij!

Schok

Het kwam dus bij velen aan met een schok. Talloze harmonicaspelers, die hier deelnamen aan een waaier van workshops, maar vooral aan Doorslaande Tongen, kunnen het hele gebouw uittekenen. Van een wat spartaanse slaapplek, waarbij je aanvankelijk je eigen slaapzak moest meenemen, groeide het uit tot een entourage van bijn Golden Tulipachtig kaliber, met luxe hotellopenbuffetontbijt en lunch en prima avondmaaltijden.

Alternatieven

Er wordt al druk uitgekeken naar alternatieven. De YMCA heeft meer conferentiecentra in de omgeving, maar die zijn zo op het eerste gezicht een stuk formeler en vermoedelijk ook duurder. Reacties wijzen ook op andere locaties. Jeugdherbergen (de SVN begon ooit in de jeugdherberg van Rijnauwen) zijn ook een goede kandidaat.

Maar het gebouw is niet weg. De hoop is hier en daar op een doorstart, of een overname door een andere organisatie. Dat zou ook niet de eerste keer zijn.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2020         > De Glind Stopt Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist

Google Analytics Alternative
Wie ziet niet in gedachten de mensen met tassen af en aanlopen
en hoort de deur niet dichtslaan bij het zien van deze foto?