Forse bijdrage aan de thuissessies bij Sylvia

‘Nu is het een stuk stiller om ons heen’

Auke vormde met Martijn Versteegh en Jantien Schaap het gezelschap ‘Sidaro’ en heeft meermaals opgetreden bij Sylvia Schooleman thuis. Bandlid Niels Smit ontbreekt op de foto, waarop Auke – ja, hij speelde ook chromatisch – de dansers begeleidt.
  • Auke vormde met Martijn Versteegh en Jantien Schaap het gezelschap ‘Sidaro’ en heeft meermaals opgetreden bij Sylvia Schooleman thuis. Bandlid Niels Smit ontbreekt op de foto, waarop Auke – ja, hij speelde ook chromatisch – de dansers begeleidt.


Het is inderdaad vreemd, zoals een aantal voorgangers al opmerkten, om op deze manier iets te schrijven. Gelijktijdig zijn de verhalen zo mooi, dat ik de behoefte voelde om een paar herinneringen aan Auke op te schrijven.

5 augustus 2021
door Sylvia Schooleman-Chapchal

Na enkele sessies op Auwerds End (de woning van Sylvia bij het Groningse Aduard, red.), waaraan Auke ook deelnam, was er in augustus 2006 op mijn boerderij Dans op de Deel. Sidaro verzorgde daar de balfolkmuziek, al kan ik me absoluut niet meer herinneren hoe dat is gegaan. Het liep gewoon vanzelf. Er was muziek, Wouter Kuyper gaf een workshop, er werd gedanst, eten aangerukt – gemaakt door de deelnemers – gepraat en gelachen.

Ziek zwart katje

Het ging goed en het jaar daarop organiseerde ik de volgende. Die verliep nog spannender. Meer deelnemers, veel tentjes, mooi weer en verder alle ingrediënten van het vorige jaar.Wat mij het meest is bijgebleven is het kleine zieke zwarte katje dat in de stal rond liep. Hij zocht steun en warmte bij mijn grote witte hond en Auke voelde zich zo aangetrokken door dat stumpertje dat hij vroeg of hij ‘m mee mocht nemen. Natuurlijk zei ik, neem maar mee. Het katje werd goed verzorgd, genas helemaal, werd Beertje genoemd, was de mascotte van alle muzikanten en woonde heerlijk in Auke’s prachtige huis in Meeden.

Onvergetelijk dansfestijn

Een jaar later organiseerde ik een tryout van de franse groep Minuit Guibolle. De dansvloer werd weer uitgelegd in de stal, Sidaro verzorgde het voorprogramma. Daarna balfolk met de Franse groep, een onvergetelijk dansfestijn.
En toen werd het stil op Auwerds End. De boerderij ging in de verkoop en tussendoor bezocht ik jullie nog wel eens in Meeden. Auke loodste mij met mijn camper langs het huis, opdat ik daar kon overnachten. Gesprekken, gelachen wat muziek gemaakt. Was zo mooi.

Kerstsessie

In 2013 werd Auwerds End verkocht. We hadden een kerstsessie, de laatste. Auke, Jantien en Theun waren erbij. Eduard Bekker heeft voor mij de mooiste stukjes uit de film gehaald, gemaakt door Cees de Ridder. Zie bijgaand filmpje.

Er is nog zoveel meer wat ik zou kunnen schrijven. Ik laat het hierbij.
Lieve Auke, je hebt veel indruk op mij gemaakt samen met Jantien en later Theun. Het is een stuk stiller om ons heen geworden, ik begrijp het nog niet zo goed, maar dit is niet eerlijk.
Rust zacht, lieve Auke.Jantien en Theun, heel veel sterkte voor de komende tijd.
 

Ik denk aan jullie
Sylvia


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2021         > IM Auke Eringa           > Herinneringen van Sylvia Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)