In Gelderland en Groningen

Wouter onthult de basgeheimen!

Corona en weder dienende is Wouter weer in touw met zijn workshops!
  • Corona en weder dienende is Wouter weer in touw met zijn workshops!


Door het gemis van de grote trekzak-evenementen zijn er steeds meer mensen op zoek naar andere activiteiten. Daarom organiseert Wouter Kuyper zijn inmiddels tweede weekendworkshop voor kleinere groepjes: dat is van 6-8 mei.

6-8 mei
door Wouter Kuyper

Workshop: Het Geheim van de Trekzakist; de bas de baas.

Het leven van je beide handen op de trekzak is erg ongelijk verdeeld, zo lijkt het. Je rechterhand mag veel meer knoppen bedienen dan je linkerhand. Maar veel van je inkleuring, van je kruiding, komt van je keus in akkoorden, en wat je daarmee doet.
In deze cursus gaan we dus aan de gang met je linkerhand. Iedereen kan het geijkte ‘hoempapa’ spelen, maar om ook daadwerkelijk iets moois te maken en creatief met je linkerhand te spelen is een heel ander verhaal.

De cursus staat open voor iedereen met een CF die geen moeite meer heeft met het spelen van een regelmatige 2/4–, 3/4–, of 6/8-melodie en begeleiding. Middenniveau en hoger.

Deze workshop vindt plaats in Meeden (bij Veendam) in en rond het huis en bos van wijlen Auke Eringa, waar Jantien Schaap onze gastvrouw en kokkin zal zijn.
Kamperen kan gratis in de grote tuin, en anders zijn er B&B’s in de buurt. 's Avonds kampvuur voor wie wil.

Aankomst: vrijdag 6 mei vanaf 17.00 uur (diner)
Einde: zondag 8 mei 15.00 uur.
Maximum aantal deelnemers is 12.
De kosten: Voor dit weekeinde bedragen de kosten € 180,–.
Dit bedrag is inclusief alle maaltijden (vrijdagavond diner tot zondagmiddag lunch), koffie en thee, een hoop gezelligheid en natuurlijk de workshop (ca 11 uur les) met bladmuziek, en een plek om te kamperen, maar biedt geen bedden binnen.
 

Covid: We houden rekening met elkaar en de ruimtes zijn groot genoeg om afstand te houden. Wanneer een weekeinde niet doorgaat vanwege Covid-maatregelen van overheidswege, wordt het volledige bedrag gerestitueerd.


INSCHRIJVEN en BETALEN

Wouter Kuyper (1978) is sinds zijn 10de jaar al bezig met de volksmuziek. Eerst met blokfluit, daarna met doedelzak, en vervolgens sinds zijn 15e ook met de trekharmonica. Na vele stages (en de daarbij horende nachten) gevolgd te hebben, onder andere in Gooik (BE), St. Chartier (FR) en ‘Trek er es Uut’ en ‘Schier’ in Nederland, speelt hij nu onder andere met de Nederlandse Balfolkband "Wouter en de Draak". Ook speelt hij in Geselscap Goet ende Fyn (middeleeuws en andere oude muziek) en in Laroux (Nederlandstalige folky-pop), BmB, Androneda en nog meer.

Hij heeft al jaren zijn eigen trekzakacademie en heeft lesgegeven bij Trek er es Uut, Doorslaande Tongen en de Stichting Volksmuziek Nederland (SVN).


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2021 > Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)