Weekend Workshop Trekharmonika (GC)

Zomerse Klanken met Greet Wuyts

Goed eten met kookcrack Hilbert Post als kok en goed workshoppen met de bekwame Vlaamse trekharmonicaspeelster en -docent Greet Wuyts. Wat wil je nog meer? Volgend jaar april kun je ruimschoots aan je trekken (en duwen) komen bij Nijmegen.

van 26-28 april 2024
door Hilbert Post & Greet Wuyts

Over ons:

Greet Wuyts: geeft inmiddels 26 jaar les aan de muziekacademie; diatonisch accordeon, ensemble en muziekgeschiedenis. Daarnaast werkte zij vele jaren in het muziekinstrumentenmuseum te Brussel voor de educatieve dienst. Ze geeft workshops in binnen- en buitenland; in Nederland was ze vele jaren docent bij TEEU, De Herfstweek, Doorslaande tongen, workshops van Stichting Draailier en Doedelzak, en bij particuliere initiatieven. Ze toert als muzikant met Cecilia, en met Filenko; deze beide bands spelen dansmuziek pur sang, zowel uit de oude doos als nieuw en eigentijds. www.ceciliafolk.be

Hilbert Post: kookt voor groepen, speelt trekharmonika en organiseert muziekweekenden. www.hilberthelpt.nl

De workshop:

De voorbije zomer was weer vol van mooie, frisse en lieflijke muziek, van dansen en ontmoetingen, van ontdekkingen en passie! Het duurt nog even, maar in april zien we elkaar weer in het mooie Berg en Dal, en kan ik deze muziek met jullie delen.
Tijdens de workshop oefenen we enkele melodieën uit dit zomerse repertoire, gebaseerd op traditionele muziek uit Europa en de UK; wals, jig, gavotte de l’Aven, een Ierse ballade, …
We werken de muziek uit door dieper in te gaan op ritme, op accenten, versieringen en variaties.
Ook het begeleiden van deze melodieën komt aan bod; we spelen variaties op de baskant en we leren uitgebreide akkoordgrepen aan de melodiekant.
We oefenen zowel harmonische als ritmische begeleiding.
De bedoeling is dat we in groepjes, of met z’n allen, een arrangement kunnen opbouwen om samen te spelen en eventueel op te dansen en bij te zingen. Plezier en genieten staan voorop!
We spelen op de GC harmonica.
De melodieën staan genoteerd met noten en indien gewenst met de cijfers erbij. Tijdens de workshop gebruiken we vooral de oren. Vooraf stuur ik geluidsfragmenten. Het instuderen doen we gezamenlijk vanaf de vrijdagavond.

Programma van het weekend:

Het verblijf:

We verblijven in Berg en Dal, vlak bij Nijmegen in een mooie omgeving: www.holdeurn.com Gelegen op de stuwwal tussen Nijmegen en Beek in een schitterende bosrijke omgeving. We hebben enkele appartementen met tweepersoons kamers. Douche en toilet zijn op de gang. In het grootste appartement kunnen we gezamenlijk eten en muziek maken.

De kosten:

De kosten voor het weekend zijn € 245,00 p.p. Je deelt een kamer met iemand van hetzelfde geslacht.
Eenpersoonskamer: wil je geen kamer delen, dan is het op beperkte schaal mogelijk een kamer voor je alleen te boeken. De toeslag voor eenpersoonsgebruik is € 50.00, dus totaal € 295,00.
Dit bedrag is inclusief alle maaltijden (vrijdagavond diner tot zondagmiddag lunch), workshop, koffie en thee, fruit en lakenpakket. Zelf meenemen: trekharmonika, toiletartikelen, handdoek.

Informatie:

Voor vragen en aanmelding: hilbert@hetnet.nl, tel. 0031 6 33 892 492. Over de workshop Greet: tel. 0032 474 21 62 49


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2024 Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)