Den Haag, 7 maart 2005
Beste vriend of vriendin van het wissetonige ijzer,

Er wordt hier hard gewerkt en we krijgen nu weer regelmatig content (=interessante nieuwe inhoud) aangeboden.

Nieuwe bladmuziek

De sectie bladmuziek – ondanks het al dan niet gratis aanbod via internet – van de site mag zich in een sterke belangstelling verheugen.

Een nieuw boek van Karin Geelen heeft inmiddels het daglicht mogen aanschouwen en kan via de Harmonicahoek worden besteld. Opmerkelijk is de visie van Karin, dat je zo snel mogelijk zonder ‘nummertjes notatie’ moet leren spelen. Naar met de toetsen corresponderende nummertjes zul je dan ook tevergeefs zoeken bij de oefenstukken.
Iets nieuws is, dat de bijgevoegde CD zowel een audio-cd met ingespeelde nummers, als een cd-rom is met midi-bestanden en met software om die te kunnen afspelen, waarbij de gebruiker zelf tempo en toonhoogte desgewenst kan wijzigen.
Handig tooltje dus; vooral als je Franse en Vlaamse midi-stukken (meestal in G/C) wilt omzetten naar C/F.

Nieuwe bijdrage van Mieke Smits

Mieke Smits uit ZevenaarDe Harmonicahoek trekt een gemêleerd publiek en tot onze vreugde is dat ook veel jong publiek. Dat jongeren geen trekharmonica of andere folkinstrumenten meer bespelen is namelijk een sterk misverstand. Er wordt - zoals wij in de vorige nieuwsbrief ook al hebben gemeld - door de jeugd gefolkt bij het leven, maar hun communicatie loopt vaak via andere kanalen.
Mieke Smits is een voorbeeld van dit aanstormend talent. Zij tekende in het Diatonisch Nieuwsblad al een schat aan ervaringen op van haar reis door Zuid-Frankrijk.
Ook op De Harmonicahoek is al menig bijdrage van haar verschenen. Enkele stukken zijn niet alleen in midi-formaat te beluisteren, maar ook als ingespeeld mp3-bestand. Daarbij is goed te horen, dat zij een eigen stijl ontwikkelt, die in de verte wel iets weg heeft van zowel Frans Tromp, als Tony Hall.
Je kunt het allemaal zien er horen op deze pagina.
 
Lucille Starr

The French Song

Maar ook de ‘grijze brigade’ zal op De Harmonicahoek aan haar trekken blijven komen. Dit gemengde publiek maar folk juist zo leuk: zo vindt er een kruisbestuiving tussen de generaties plaats.
We hebben het nu over wat midden jaren '60 een top 1 notering op de top 40 opleverde: The French Song van Lucille Starr.
De song blijkt zeer goed speelbaar op de trekharmonica (op de binnenrij beginnen).
Mark Söhngen (die ooit eens met Lucille Star heeft gedanst) bleek er voor zijn lessen ooit een bewerking van te hebben gemaakt. Voor mensen die niet al te melancholicide zijn ingesteld een prachtig nummer om twee- of meerstemmig te oefenen, vooral op het hoge octaaf. We hebben er hier in elk geval een vette kluif aan!
De bladmuziek, het midi-bestand en een stukje van het origineel zijn – uiteraard – te vinden op de Harmonicahoek.

Jubileum

Op 14 april is het alweer vijf jaar geleden dat het domein harmonicahoek.nl werd geregistreerd.
Uiteraard willen wij dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. We denken aan een rondvaart door de Haagse Grachten met de open bakken van de Ooievaart, waarbij we al menig maal diatonisch van wal zijn gestoken.
Wij hebben nog echter geen vast plan, dus voor suggesties (ook wat betreft sponsoring) houden wij ons aanbevolen.

Wij komen binnenkort bij u terug, want terwijl u volop van het leven geniet, doen wij dat ook.... met het maken van een nieuw portaal voor De Harmonicahoek - evenals het huidige portaal alleen met gebruik van natuurlijke ingrediënten! Ook werken wij aan een speciale subsite voor Trek er es Uut (vergeet je vooral niet op te geven!)

Met vriendelijke groeten,

P.S. Je kunt je ten allen tijd voor deze mailing afmelden door een reply te sturen, maar liever niet.