Harmonicahoek Nieuwsbrief

8 juni 2009

Ook online: klik hier

Wil je permanent op de hoogte blijven van het laatste diatonische nieuws, de agenda, of de tweedehandsmarkt? Neem een abonnement op een RSS-feed!


Trek er es Uut hield het droog!

Dwayne Verheyden

Ja, het wordt (gelukkig) eentonig, maar we kunnen we terugkijken op een geslaagd Trek er es Uut 2009. En op de zaterdagavond na was het ook nog eens een droge Trek er es Uut, met een ideale buitentemperatuur. Dat is lang geleden!

Tot mijn grote schaamte kwam ik pas laat tot de grootste ontdekking van nieuw talent. Tijdens het optreden van de Nieuwe Helden (‘akoestische muziek met daadkracht’) met Kok de Koning, zag ik – naar de hal lopend – dat Kok de Koning plaats had gemaakt voor de 17-jarige Dwayne Verheyden uit Limburg.

Het gebeurt wel vaker dat er tijdens Trek er es Uut nieuw talent opduikt en ik vind het telkens weer verbluffend, als er buiten het bekende trekzakcircuit om ineens een supertalent opduikt. Want zo mogen we deze TexMex-artiest wel noemen. Uiteraard hebben we op de site veel aandacht aan hem besteed, met uiteraard tekst, foto’s en videofragmenten.

Tevens was het voor ons een aanleiding om op De Harmonicahoek een nieuwe rubriek te openen: jongtalent.harmonicahoek.nl. Het gaat zonder uitzondering om mensen, die rond hun 16de of zelfs eerder de harmonica ontdekten en al ras hun eigen docenten voorbijstreefden. Wij hebben er al vier: Remco Sietsema, Jet Zoon, Harriët de Jong en nu dus ook Dwayne Verheyden. En eigenlijk hoort Dieter Holmersma hier ook toe, al wijkt hij als steieraar wat af van de rest: wij zoeken nog goede video-fragmenten van hem.

Meer, meer, meer!

En nu we het daar toch over hebben. Ik heb veel mensen zie fotograferen en filmen. Mensen die vaak meer rust in hun lijf hadden dan ondergetekende. Wij stellen opgestuurde tekst, foto- of filmfragmenten (dat laatste het liefst via YouTube) zeer op prijs.

Zonet mailde Mark Söhngen nog, dat de deelnemers van zijn jongerengroep met smart zitten te wachten op een paar impressies van hun optreden, die verder gaan dan de flits hiervan, die je nu op De Harmonicahoek aantreft.


Wie is wie in de diatonie?

Zoals we vorige keer hebben gemeld: iedereen die een beetje bekendheid geniet in de wereld van de trekharmonica in binnen- en/of buitenland is welkom om op wieiswie.harmonicahoek.nl een bijdrage te leveren.

Mensen, die denken voor deze rubriek in aanmerking te komen, kunnen ons mailen met een korte diatonische levensbeschrijving, waarin je alles kwijt kunt wat je wilt. Tevens graag een recente foto bijvoegen.
Wil je weten of je zelf al beroemd genoeg bent? Tik dan je naam in in de zoekfunctie van onze site. Bij (meermalige) positieve respons waarderen we een reactie van je ten zeerste!


Koor wacht met smart(lap) op een trekzakspeler

En nu we het toch over Nijmegen hebben: we ontvingen de volgende oproep:

Gezocht: trekzakspeler/accordeonist(e) voor een beginnend smartlappenkoor in Nijmegen.
Ruimte om te oefenen is gevonden. Eenmaal in de 2 weken van 20.00 - 22.00 uur, op dinsdag of woensdagavond.
We willen graag starten half september. Wie kan ons begeleiden?
Nadere informatie: Marlou Majoor, tel. 024-3552542 (’s avonds).

Smartlappenkoren bestaan vaak uit heel leuke vrouwen en mannen met veel relativeringsvermogen en gevoel voor humor: dus vreest niet en meldt u bij Marlou Majoor.


Wij doen ons uiterste best om je per nieuwsbrief op een bescheiden en ingetogen, edoch onderhoudende wijze te informeren over onze website. Mocht je echter toch tot ons grote verdriet geen mail meer op prijs stellen, dan kun je dit laten weten door dit via een reply aan ons te melden.