Harmonicahoek Nieuwsbrief

25 december 2009

Ook online: > klik hier <

Wil je permanent op de hoogte blijven van het laatste diatonische nieuws, de agenda, of de tweedehandsmarkt?
Neem een abonnement op een RSS-feed!


In deze nieuwsbrief:


Prettige Feestdagen

Prettige feestdagen

In de eerste plaats wens ik jullie allemaal een prettige Kerst. Ik hoop ook dat de muziek - wie weet van je eigen harmonica - daarbij een rol speelt.


» DOWNLOAD HIER ONZE NIEUWJAARSKAART »

Beierse Steiermeisjes op rolschaatsen

Hier sind sie dann, die Twinnies!

Ik schreeuw het niet van de daken, want het is in politiek correct Nederland fouter dan fout: Duitse ‘Volksmusik’ leuk vinden. Maar ik hoop dat jullie mij dat één keer per jaar rond de Kerst zullen vergeven.

Bij toeval (ik was op zoek naar videofragmenten over de Estse Lõõtspill) stuitte ik op enkele videofragmenten van een Beiers meisjesduo van 13 jaar oud, die als gag inlineskatend opkomen, en tegelijk steier spelen en zingen, wat gezien het gewicht van deze trekkasten toch een hele prestatie genoemd mag worden.

Ik kon het niet laten de fragmenten die ik het leukst vond op de harmonicahoek te plaatsen, zoals hun tv-debuut in Saksen, een interview en hun optreden in Zwitserland. Mensen, die straks terug verlangen naar het exclusieve Beierse of Oostenrijkse après-ski gebeuren, kunnen hun hart qua sfeer hier ophalen. Hiernaast een screendump van een tv-opname uit Zwitserland. Let op de in onze ogen toch wat maffe outfit van de interviewer.

» MEER OVER DEZE STEIERMÄDELS »
In het Vondelpark

Warmte in het Vondelpark

Voor mensen, die inmiddels genoeg hebben van de winter en uitkijken naar warmer weer is hier een dromerig filmpje, gemaakt op super-8. Het is een video-clip van Wim Dictus: een eigen compositie, gespeeld in het Vondelpark. De bladmuziek krijg je er gratis bij.


» KIJK HIER »
Signor Ayala

Narcarmonica

Ook warm, maar wat minder dromering gaat het toe in Mexico. In de vorige nieuwsbrief hadden we het over de Nederlandse elite, die onze site een hoog ‘Kreatief-met-Kurk gehalte' toebedeelt. Voor het instrument geldt dat zeker niet. En al helemaal niet in Mexico.


» KIJK EN HUIVER BIJ HET VOLGENDE BERICHT »

Mark Söhngen gastdocent in Engeland

Mark Söhngen gespiegeld

De bepaaldelijk niet onbekende Mark Söhngen staat bekend als een uiterst bescheiden muzikant, die zijn vakbekwaamheid niet van de daken schreeuwt. Toch is hij populair tot zelfs overzee. Zo geeft hij in maart 2010 een workhop in Engeland tussen vele andere balg-coryfeeën.


» BEKIJK HIER HET DIATONISCHE WORKSHOP-AANBOD VAN DE ‘EAST-ANGLIAN TRADITIONAL MUSIC TRUST »

Herhaalde oproep: wie is wie in de diatonie?

Bijdragen voor wieiswie.harmonicahoek.nl. blijven welkom.
We hopen op een rustig moment enkele diatonische prominenten, die beslist niet mogen ontbreken op wieiswie.harmonicahoek.nl, persoonlijk aan te schrijven, maar spontane inzendingen worden uiteraard op prijs gesteld!


Wij doen ons uiterste best om je per nieuwsbrief op een bescheiden en ingetogen, edoch onderhoudende wijze te informeren over onze website. Mocht je echter toch tot ons grote verdriet geen mail meer op prijs stellen, dan kun je dit laten weten door dit via een reply aan ons te melden.