Trek er es Uut 2016 • Meer evenementen • Sponsoren gezocht
Zonnig en warm Trek er es Uut 2016

Lieve lezer(es),

De inspanningen van Mark Söhngen, het vrijwilligersteam van Woarum Nie en ondergetekende zijn niet vergeefs geweest. Dit jaar waren er meer inschrijvingen dan vorig jaar voor dit treffen rond HemelvaartsdagZoveel zelfs, dat sommige groepen twee keer zoveel aanmeldingen binnen hebben gekregen als maximaal mogelijk was.

Indeling in de workshops geschiedt in volgorde van betaling. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk te betalen want sommige workshops zijn al snel vol! En dat snel aanmelden en betalen gebeurde dus niet altijd. Helaas is er dan niets meer aan te doen als een groep eenmaal vol zit.
De meesten kwamen op de standaard-aanmelddag 14 februari echter direct in actie: het aantal bezoeken op De Harmonicahoek – waar je de informatie vindt en je je moet aanmelden – schoot die dag omhoog naar 1.422: een absoluut record!

Rond Hemelvaartsdag, waar het zoals de traditie voorschrijft allemaal gebeurt – en wel in het fraaie Kasteel De Berckt ten zuiden van Venlo, was het prima weer. Het werd zelfs zo warm en zonnig, dat de groepenpresentaties in de loop van de middag naar binnen werden verplaatst.

Ideale plek
Tot dusver is het Kasteel De Berckt de beste Trek er es Uut lokatie tot dusver. Een keuze tussen slapen op een kamer of slapen in een tent is ideaal. De ruime binnenplaats biedt de mogelijkheid om nog tot laat in de avond buiten te musiceren zonder eventuele slapers te storen. En de diverse ruimtes in het gebouw zijn ook met minder goed weer prima geëigend voor het maken van muziek tot in de late uurtjes.

> Bekijk een impressies van dit ultieme muziekevenement!

Maar er komt nog meer

Trekharmonicaspelers: ze lijken soms echt een kliek. Dat klopt niet in zoverre dat wij balgenisten ons zeker niet afsluiten voor de buitenwereld: zie de evenementen waar iedereen welkom is. Dat geldt niet alleen voor Trek er es Uut, waar je de avondprogramma’s kunt bezoeken, maar ook voor diverse andere evenementen.

Enkhuizen
We noemen bijvoorbeeld het jaarlijkse Enkhuizer Trekzakfestival. Bezoekers die op 7 augustus de Waterweken van Enkhuizen bezoeken zullen overal aan de haven en de smalle straatjes er om heen trekharmonicaspelers aantreffen. Sommigen in een groep achter bladmuziekstandaards, de partituren stevig met wasknijpers vastgezet tegen de vaak hardnekkige wind, anderen weer als rondwandelende solisten of in spontane jamgroepjes van twee of meer. Geheid dat je bekenden treft, als je je al wat langer deel hebt genomen aan workshops of ontmoetingsdagen.

> Hier meer informatie over Trekzakfestival Enkhuizen

Veldhoven
Voor mensen uit het zuiden is Enkhuizen wel een fors end weg. Gelukkig zijn dan weer degenen die in Noord Brabant hun domicile hebben. Want ook daar is iedereen welkom in een passende omgeving: de gebouwen van het Oude Slot in Veldhoven. Maar als ingewijde loop je eveneens weer grote kans balgende bekenden te ontmoeten.

> Hier meer informatie over Trekzakfestival Veldhoven

Doorslaande Tongen
De inschrijving voor Doorslaande Tongen is inmiddels gestart. Mensen die met veel plezier Trek er es Uut hebben bezocht raad ik dit weekend van 18 t/m 20 november zeker aan, want veel bekenden kom je ook hier doorgaans tegen. Mij in elk geval: Wijtze Pieter Kikstra en Irina Sarolea, die dit evenement afgelopen tijd hebben georganiseerd, zijn daarmee gestopt en een oproep voor opvolgers kon ik niet naast me neer leggen: dit evenement is uiteindelijk mijn opstapje geworden naar een hele nieuwe muziekwereld en kennissenkring.
Multi-talent Mieke Smits – een zeer bekwame muzikante uit Zevenaar–  die altijd goede ideeën heeft was direct bereid mee te helpen, dus dat belooft wat!


Uitpakkers
Maar het zal zeker geen onderonsje zijn voor oude bekenden. Ook beginners en zogeheten ‘uitpakkers’ zijn van harte welkom. Ik zal ze persoonlijk introduceren in de diatonische wereld en zelfs al heb je (nog) geen trekharmonica, kom toch gerust, dan zorgen wij ervoor!
Het wordt niet niet alleen voor hen een leerzaam weekend. Meer gevorderden kunnen deelnemen aan de altijd gezellige workshop van Age de Boer en Carola Walther.

Tango
De vergevorderden kunnen zich aansluiten bij Mark Söhngen, Jacqueline Edeling of Kok de Koning, die je wegwijs zullen maken in klezmer en Russische nummers, de tango en zangbegeleiding. Dit zijn workshops met een thema dat je eigenlijk zelden tegen  komt. Dus meld je vooral aan als er iets interessants voor je bij zit.
In die tussentijd kan Mieke Smits je lievelingsnummer voor je op muzieknotatie voor de trekzak zetten!

> Bekijk hier het hele programma

Donateurs gezocht

Mensen die mij beter denken te kennen houden mij voor brutaal. Dat is een misverstand. Ik wezen ben ik behoorlijk verlegen. Met name als ik om een gunst wil vragen. Daarom heeft het ook 17 jaar geduurd, voordat ik me tot jou durf te richten met het volgende:

Het onderhouden van De Harmonicahoek is dankbaar werk. Ik krijg namelijk heel veel positieve respons.

Zo was ik paar jaar geleden met de trein op weg naar een meerdaags harmonica-evenement. Al onderweg werd ik gebeld door een harmonicaspeler die ik tot dusver alleen maar vaag van naam kende. Hij bood mij aan om me van het station op te halen.

Aangekomen op het logeeradres kreeg ik de daarop volgende dagen uitgebreid te eten. UIteraard vroeg ik wat ik ze verschuldigd was voor de maaltijden. "Nee, we hoeven echt niets. Jij hebt met je site al zoveel voor ons gedaan dat we juist blij zijn dat we nu wat terug kunnen doen", was de reactie.

Service
Vaak ben ik me niet bewust van wat mijn inspanning voor het up-to-date houden voor anderen betekent. Hoe druk er op de site wordt gezocht naar bladmuziek, naar een tweedehands harmonica, of naar een evenement waar je in levende lijve een wisseltoninge balgbespeler kunt bewonderen.
Of als je zoekt naar een docent of iemand om je trekzak te stemmen. Of als je een wat langere impressie of documentaire wilt zien.
En ja, zelfs een gestolen trekzak is via De Harmonicahoek weer terug gekomen bij de rechtmatige eigenaar.

Maar het onderhoud van de site kost veel tijd. Zo is – ondanks dat ik niet met alle high-design winden mee waai – af en toe een restyling toch noodzakelijk: al is het alleen maar om de site ook mobiel een goed smoel te geven. Donaties zijn dan ook van harte welkom.
Wil je graag doneren?


> Hier kun je lezen hoe je dat het beste kunt doen.

Hier zou ik je erg dankbaar voor zijn.

Maar ook ben ik heel blij met webopdrachten. Vooral als je het je om de inhoud gaat en geen onpersoonlijke website wilt, ga ik graag voor je aan de slag. Ik werk tegen heel schappelijke prijzen zonder dat ik mezelf daarbij te kort doe, omdat ik een eigen slim bouw- en beheerssysteem gebruik, waardoor ik veel sneller en flexibeler uit de voeten kan dan mijn wordpressende en typo3-ende collega’s en dus goedkoper kan werken. Bovendien optimaliseer ik ook graag het fotowerk: een sterk onderschat onderdeel.

Op layout.nl vind je wat ik al zo doe aan webmaken.

Ik hoop je gauw weer eens te ontmoeten; in Enkhuizen, Veldhoven of De Glind.

> Of gewoon online, in onze Facebookgroep.
Copyright © 2016 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.