|
|
Doorslaande Tongen: geef je snel op!
Lieve lezer(es),
Ja, koud is Trek er es Uut weer voorbij en je kunt je alweer opgeven voor Doorslaande Tongen in in hartje Nederland: de Glind bij Barneveld. Het is in het weekend van 17-19 november.
Sommige workshops lopen nu al gestaag vol. We hebben dan ook weer een stel bekende topdocenten uitgekozen: Ad Kwakernaat, Mark Söhngen, Harry Dijkstra en Greet Wuyts. Medeorganisator Mieke Smits zal weer ingezonden muziek desgewenst naar harmonica-notatie CF overzetten. En ondergetekende (Eduard Bekker) zal weer met veel plezier de beginners opvangen.
Geef je tijdig op, want eind augustus willen de docenten graag zeker weten dat er genoeg inschrijvingen zijn om het weekend door te laten gaan.
Het afgelopen weekend was buitengewoon geslaagd. De enige klacht die we binnen kregen, was ‘dat het slechts eenmaal per jaar plaats vindt’. En tijdens Trek er es Uut is al vele malen aan ons gevraagd wanneer de inschrijving kan starten.
> Zo geslaagd was Doorslaande Tongen 2016
> Hier vind je alle informatie.
> En hier kun je je opgeven.
Je moet je eerst registreren, als je voor de eerste keer aan een SVN-weekend deelneemt.
Trek er es Uut - een impressie
Het was weer een prachtige Trek er es Uut met prachtig weer. De lokatie van Kasteel De Berckt is nog steeds een ideale plek: voor zowel mensen die willen kamperen als voor degenen, die graag op een kamer willen slapen. Een van de argumenten voor de laatste groep zou kunnen zijn dat het uitgerekend vaak regent, als zondagochtend de tenten moeten worden afgebroken.
Dat was ook dit jaar weer het geval: een bizar moment na dagenlange zonneschijn, waarbij veel workshops naar de open lucht verkasten.
Dispuut
De enige kanttekening was dat het gebouw moest worden gedeeld met enkele andere groepen. Ik had een - overigens prima - vertrek in een hoek met Oost-Europese seizoenwerk(st)ers.
Anderen hadden het minder getroffen met een tandheelkundestudentendispuut, dat zich in de late uurtjes aanmerkelijk minder stilletjes aandiende. Ook moesten daardoor meer mensen een kamer delen.
Hopelijk blijft de leiding van De Berckt toch een beetje rekening houden met ons evenement want we willen hier graag blijven!
Ik heb al menig foto en video geplaatst op De Harmonicahoek, maar ik ben nog lang niet klaar. Elke dag plaats ik wel foto’s en video’s, die me op uiteenlopende wegen hebben bereikt. Eind deze maand moet het karwei wel geklaard zijn.
> Kijk hier voor een impressie van Trek er es Uut 2017.
Een keur aan bladmuziek
Soms kan ik het niet laten om een licht afgunstige blik te werpen op mijn altijd ijverige collega’s - al dan niet online. Vooral de makers van bladmuziek maken me stikjaloers. Spuug ik zelf hooguit eenmaal per jaar een nummertjesnotatie uit, anderen lijken in een moment van onoplettendheid hele bundels uit uit te brengen.
Neem bijvoorbeeld Gerard Gerritsen op zijn website ggms.nl. Niet alleen kun je bij hem een online-cursus volgen en komt hij met mooi voorbeelden uit alle windstreken, maar vooral vind je hier honderden notaties voor de trekharmonica.
Heligonka
Zo komt Gerard toevallig een man met een heligonka tegen, die Slowaakse muziek speelt (een heligonka, dat is een soort bescheidenere - dus hanteerbare - steyrische harmonica). Prompt verschijnt er een hele bundel van Gerard’s hand met naar CF omgezette en van nummertjes voorziene Slowaakse bladmuziek.
Zoiets kan ik dus echt niet uitstaan. Hoe krijg je dit voor mekaar met zowel een vaste baan en een vaste relatie er naast?
Maar zonder gekheid. We mogen heel blij zijn met mensen als Gerard Gerritsen, Ad Kwakernaat, Mark Söhngen, Joop van Doorn en de vele anderen die om niet, of slechts voor een symbolisch bedrag er zoveel tijd in hebben gestoken om al die muziek voor ons eindgebruikers toegankelijk te maken.
Donateurs blijven welkom
Zo kijkende naar wat er zoals hierboven wordt geproduceerd, is mijn werk voor De Harmonicahoek tamelijk bescheiden, maar het wordt gelukkig nog immer gewaardeerd.
Wil je me daarin steunen en stimuleren, dan ben je als donateur bijzonder welkom. Bij een donatie vanaf 50 euro zal ik graag met alle plezier een aparte webpagina op De Harmonicahoek voor je aanmaken met een zelf gewenste url. Bijvoorbeeld mijnnaam.harmonicahoek.nl.
Wil je vaker van mijn doen en laten op wisseltonig gebied op de hoogte blijven? Bezoek dan regelmatig De Harmonicahoek.
Heb je een nieuwsfeedlezer, dan kan dat automatisch:
> www.harmonicahoek.nl/rss
> In de Facebookgroep Trekharmonica vind je ook het ‘kleinere nieuws’ (besloten groep, maar elke geïnteresseerde is welkom).
|
|
|
|
|
|