Trek er es Uut: aanmelden dinsdag 14 februari 18:00 uur
Estse winterpolka • 
Sponsoren blijven welkom.
Bekijk deze mail in je browser

Lieve lezer(es),

Ja, het is weer opletten geblazen! Want op Valentijnsdag dinsdag 14 februari om exact 18:00 uur  wordt weer het programma van Trek er es Uut – het vertrouwde harmonica-evenement rond Hemelvaartsdag –bekend gemaakt. En dan is het raadzaam om zo snel mogelijk te betalen en je keuze door te sturen, want veel groepen zijn overtekend en het is wie het eerst betaalt, het eerst maalt. En dan heb je het meeste kans om ingedeeld te worden in je workshop naar keuze.


 

Trek er es Uut: het ultieme evenement
En Trek er es Uut is het ultiemste trekhamonica-evenement van het jaar. Dit jaar is het van woensdagavond 24 t/m zondagochtend 28 mei. Voor veel harmonicaspelers is het echt een familietreffen geworden, maar elke keer worden ook nieuwe deelnemers in de wisseltonige armen gesloten.

Ook dit jaar heeft de organisatie weer 15 workshops in de aanbieding: voor beginners, voor gevorderden, voor liefhebbers van muziek uit Scandinavië, Frankrijk, Duitsland en Catalonië onder bekwame leiding van doordesemde muzikanten uit die landen.

De 28ste keer
Het is inmiddels de 28ste keer. En na vele omzwervingen in Groesbeek, de Heilig Landstichting, Nijmegen en Ubbergen is 2014 een ideale plek gevonden: een rustoriek kasteel, waar zo wel binnen kan worden overnacht, als buiten kan worden gekampeerd. Het binnenplein leent zich bij mooi weer voor menige spontane muzieksessie.

Dus twijfel niet te lang: houd de website in de gaten, maak snel je keuze, betaal, vul het aanmeldformulier in, onderteken het en stuur het op of mail het als scan.
 

Winter in Estland
Tjsa. Winter. Het is koud en sneeuwt. Dan blijf je toch het liefst binnen. Zeker in de universiteitsstad Tartu, waar het nog een slagje kouder is dan bij ons. Zou je denken.
Niets is minder waar. Hele gezelschappen trekken begin december als een zwaan-kleef-aan formatie over het centrale plein, begeleid door een niet al te snelle polka. Die lijkt eentonig, maar bestaat uit drie fragmenten; elk in een ander grondakkoord en een melodie die dan nèt weer anders is. Er wordt geen harmonica gespeeld, maar daartoe daagt deze deun toch uit.


Gerard Gerritsen was de eerste die de uitdaging aanging. Hij maakte een muzieknotatie voor de eerste twee fragmenten.
Vooral het tweede fragment is lastig op een tweerijer. Hier is eigenlijk een D-majeur onontbeerlijk en die zit standaard niet op de tweerijer. Je kunt dit enigszins oplossen, door in dat geval alleen de D-bas te spelen. Maar als je een tertsregister hebt, kun je dit eenvoudig oplossen door de terts eruit te trekken. De wat schrille F-partij (op een CF-harmonica zonder octaafregister) heb ik er ook aan toegevoegd. Daar komt het nodige heen- en weren bij kijken.

Het is zonder meer een prachtige deun om inderdaad in polonaiseformatie door gebouwen en pleinen te trekken.


> Hier vind je alle informatie en pdf-bestanden.


Donateurs blijven welkom

Hoewel ik zowel naarstig zoek naar een baan en probeer klanten te trekken en te houden als zelfstandig opmaakredacteur en webmaker, is dat op dit moment geen succes.

Maar ik heb wel een paar trouwe leerlingen. En mijn werk voor
De Harmonicahoek wordt gelukkig nog immer gewaardeerd.

Wil je me daarin steunen en stimuleren, dan ben je als donateur bijzonder welkom. Ik word overigens steeds handiger met het noteren op bladmuziek van deunen die ik op het gehoor heb aangeleerd (zie boven). Bij een donatie vanaf 50 euro zal ik graag op verzoek een stuk op muziek voor je zetten, vermits het wisseltonig is te verwerken.


   

Wil je vaker van mijn doen en laten op wisseltonig gebied op de hoogte blijven? Bezoek dan regelmatig De Harmonicahoek.
Heb je een nieuwsfeedlezer, dan kan dat automatisch:

> www.harmonicahoek.nl/rss
> In de  Facebookgroep  Trekharmonica vind je ook het ‘kleinere nieuws’ (besloten groep, maar elke geïnteresseerde is welkom). 


Wie weet tot ziens bij Trek er es Uut!

  
Copyright © 2017 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.