• Inschrijving Doorslaande Tongen van Start
  • Terugblik op Trek er es Uut.
Doorslaande Tongen: inschrijving gestart

Lieve lezer(es),

Ja, eindelijk is het dan zover: je kunt je opgeven voor Doorslaande Tongen 2018. Het evenement vindt als vanouds plaats in De Glind.


Akkoorden
Dit keer hebben we het – letterlijk – op een akkoordje gegooid. Vorig weekend werden namelijk in minstens twee groepen de akkoorden aan de diskant behandeld (voor de beginners: die kant waar de meeste knoppen zitten).
Hoewel goede docenten daar zeker wel aandacht besteden, blijkt het gebruiken van akkoorden aan de discant in de praktijk toch een beetje een ondergeschoven kindje. En dat is echt zonde.
Vandaar dat de omgang met akkoorden nu in elke groep – van beginners tot gevorderden – in alle workshops aan bod zal komen.

Presentaties, Open Podium, Topdek
Een van de redenen voor mij om zelf de organisatie van Doorslaande Tongen op me te nemen, was mijn onvrede over het beperkte Open Podium. Omdat ik zelf erg onzeker en verlegen ben, was dit altijd dé gelegenheid om even in bescheiden kring los te gaan. Daarom had ik de hele zaterdagavond daarvoor open gesteld.

Bovendien vond ik het Topdek (de ‘zolder’ van het gebouw) daarvoor dé aangewezen plek, omdat de lage ruimte met laminaten vloer een zekere intimiteit creëert.
Inmiddels blijkt er wat minder enthousiasme over het Open Podium te zijn. Mensen vinden het té lang duren.

Ook over het Topdek heeft mijn mede-organisator Mieke klachten gekregen: het is voor sommigen een hele klim.
Mocht je Doorslaande Tongen de afgelopen keren hebben bezocht, dan wil ik graag je mening hier over horen.
Dat betreft ook de presentaties: niet iedereen blijkt hierom te staan springen. Gelukkig zijn Mieke en ik (ja, zelfs ik) pragmatisch ingesteld, dus zullen we hieruit vast wel een goed compromis weten te vinden.

Eerder beginnen, eerder weg
Verder zijn er mensen die graag al eerder aanwezig zouden willen zijn. En mensen die op zondagmiddag eerder naar huis willen. Ook daar zullen we ons nog wel over buigen.

Inmiddels vlot het al aardig met de inschrijvingen. Voor alle groepen hebben zich al gegadigden gemeld.

Dus wees er snel bij!

 > De inschrijfpagina vind je hier.
 > Problemen met inschrijven? Klik dan hier en mail het naar de SVN.
 > Informatie vind je uiteraard ook op De Harmonicahoek.
 > Daar tref je ook een schat aan eerdere impressies aan.
 
 
Terugblik Trek er es Uut

Doorslaande Tongen is  geweldig en intiem, Trek er es Uut is geweldig en ultiem. Qua evenement. Het is bijna de enige plek, waar je workshops kunt volgen van meerdere docenten uit verdere buitenlanden. Scandinavië, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Catalonië zijn bijna altijd wel vertegenwoordigd. De sfeer is ongedwongen. Het is tevens een echt familiegebeuren. Sommige kinderen doen hier hun eerste kampeerervaring op.

Aan mij jaarlijks de taak om het programma online te zetten en de impressies te vergaren. Vooral dat laatste is een fors karwei: inzendingen selecteren. En ook de vele foto’s en video’s op Facebook.

We zijn er dan ook voorlopig nog niet klaar mee.

 
 
 
  

 

Donateurs blijven welkom


Mijn werk voor De Harmonicahoek wordt zeer gewaardeerd als ik zo kijk naar de bezoekersaantallen: altijd nog boven de 100. Het zijn er wel minder dan een paar jaar terug, toen meer dan 200 per dag normaal was, maar dat heb ik aan mezelf te wijten: veel wat ik vroeger op de site plaatste, plaats ik nu op Facebook.

Toch blijft de Harmonicahoek onmisbaar: voor aankondigingen, voor het zoeken naar bladmuziek, voor impressies. Vooral veel voor naslag, dus. Maar het drukst bezocht wordt nog de pagina met tweedehands trekharmonica’s op Marktplaats.

Zowel de zoekfunctie naar bladmuziek als tweedehandsjes hebben regelmatig onderhoud nodig. Wil je me daarin steunen en stimuleren, dan ben je als donateur bijzonder welkom. Bij een donatie vanaf 50 euro zal ik graag met alle plezier een aparte webpagina op De Harmonicahoek voor je aanmaken met een zelf gewenste url. Bijvoorbeeld mijnnaam.harmonicahoek.nl.


 
 

Andere opdrachten welkom
Wat de opdrachten buiten het harmonicawerk betreft  is dit jaar heel goed begonnen met een doorlopende opdracht voor de website van een tijdschrift uit Toscane. Dat ik niet met Wordpress werk, maar met een eigen systeem, heeft het voordeel dat ik veel flexibeler te werk kan gaan volgens de wensen van de klant, die tot dusver dan ook heel tevreden is.

Maar  meer opdrachten als het om ontwerp en uitvoering van websites kan ik altijd goed gebruiken.


Wil je vaker van nieuws en impressies op wisseltonig gebied op de hoogte blijven? Bezoek dan regelmatig De Harmonicahoek.
Heb je een nieuwsfeedlezer, dan kan dat automatisch:

> www.harmonicahoek.nl/rss
> In de  Facebookgroep  Trekharmonica (inmiddels al 925 leden!) vind je ook het ‘kleinere nieuws’ (besloten groep, maar elke geïnteresseerde is welkom). 
Wie weet tot ziens bij Doorslaande Tongen!
(Of in Catalonië, natuurlijk).
  
Copyright © 2018 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.