• Terugblik 2018
  • Wie de jeugd heeft
  • Prettige Feestdagen
Bekijk deze mail in je browser

Een succesvol 2018!

Lieve lezer(es),

Al duvelstoejager op De Harmonicahoek heb ik geen reden tot klagen. Nog steeds ontvang ik sponsorgelden. Daar ben ik heel blij mee, want ik maak veel werk van de site. Binnenkort moet we er weer tegenaan voor de aanmelding voor Trek er es Uut. Houd donderdag 14 februari in de gaten, want om 18:00 uur gaat het dan weer los.

Waar ik ook veel werk van heb gemaakt is Doorslaande Tongen. Even had ik nog twijfels of ik komend jaar nog door zou gaan met organiseren, omdat er nogal wat kritiek leek te zijn op het Open Podium, het gebruik van het Topdek (de ruimte in de nok van Conferentiecentrum De Glind, waar het allemaal gebeurt) en de groepenpresentatie op zondagmiddag. Dat zijn toch zo’n beetje mijn paradepaardjes.

Maar uiteindelijk is er weinig veranderd en dat bleek toch te bevallen. Vooral door de creatieve ideeën van mijn kompaan Mieke vond in het Topdek een prachtige afsluiting plaats (zie hier) na de groepenpresentaties.
Wel zijn we eerder gestopt, omdat nogal wat deelnemers nog een forse reis voor de boeg hebben naar de diverse uithoeken van het land.

Ook was er enig verschil wat het Open Podium betreft, dat we nu op de begane grond hebben georganiseerd in een van de grotere cursusruimtes. Daarbij heb ik me niet geheel aan de indruk kunnen onttrekken dat deze opzet ook wel in de smaak viel.
Ook twee cursisten van mijn workshop van twee jaar geleden ging meteen vol op het orgel met een stuk van Astor Piazzolla
.
Het thema was ‘Het Akkoord’ en de docenten hebben dit tot tevredenheid van de cursisten goed opgepikt!

Kortom: ook Doorslaande Tongen 2019 zal ik weer op me nemen. Mieke en ik hebben inmiddels alweer een prima thema met diepgang gevonden!
Jongeren aan de trekzak

Leuk, trouwens was tijdens Doorslaande Tongen dat de Catalaanse muziek ook in de smaak is gevallen. Ik heb er zelfs speciaal een uurtje voor vrijgemaakt.
Het is niet alleen de muziek, die me zo aantrekt in Catalonië, maar ook het feit dat ze daar met succes de jeugd warm hebben gemaakt voor muziek: en ook traditionele muziek. En dat vaak op de trekharmonica!


Brugklas
Zou zoiets hier ook niet mogelijk zijn? Ik heb een voorzichtige stap genomen en heb een les mogen geven aan de brugklas van een middelbare school bij mij aan de overkant. Het was een groot succes.

Het smaakt naar meer, maar het valt niet makkelijk om scholen met succes te benaderen. Aquisitie is niet mijn sterkste vak. Zelfs bij mijn eigen oude school heb ik tot dusver geen respons gekregen. Maar we geven het niet op!
Verslagen blijven welkom

Verder blijven verslagen van wisseltonige evenementen welkom. Regelmatig tref ik ze aan op Facebook, maar die hebben slechts tijdelijke waarde. Verslagen op De Harmonicahoek worden netjes gerubriceerd en kunnen makkelijk worden teruggevonden via de zoekfunctie. Dat heeft zo zijn charme als je ineens weer op een oude herinnering stuit.

Hoe kun je het beste tekst, foto’s en video aanleveren?
Gewoon per mail
  • De eerste alinea is het beste als die al antwoord geeft op ‘wie, wat, waar en wanneer?’.
  • Voorzien van een of meer foto’s. Gaarne ook een onderschrift bij de foto aanleveren dat zo’n beetje antwoord geeft wanneer en waar de foto is genomen, wat er op de foto gebeurt en eventueel ook wie er al zo op staan. Mensen kijken bij een artikel nu eenmaal als eerste naar de foto en als hun nieuwsgierigheid is gewekt, vervolgens naar het bijschrift, om zich vervolgens op de tekst te storten als het onderschrift hun daartoe inspireert.
  • En natuurlijk ook het liefst voorzien van video-fragmenten: die kunnen worden aangeleverd via WeTransfer, of via de link naar een openbare publicatie als bijv. YouTube. De link naar een video in de harmonicagroep van Facebook werkt niet, omdat die groep niet openbaar is. 
> Zie hier een voorbeeld

Niet alleen ik zou daar heel dankbaar voor zijn, maar ook de vele bezoekers van de website. Het biedt tevens de garantie op een of meer drankjes bij een volgend treffen!
Altijd blij met donaties
 
Wil je me steunen en stimuleren voor het onderhouden van mijn website voor nieuws en service, dan ben je als donateur bijzonder welkom.

Met de site is namelijk altijd wel werk aan de winkel. De meest bezochte pagina blijken de tweedehandsjes te zijn op Marktplaats.

Ook de agenda is erg populair, evenals het overzicht van de bladmuziek. Alles op wisseltonig gebied dat me via het formulier wordt toegestuurd, plaats ik; als er een foto met onderschrift bij zit zelfs ook op de homepage!


Het is aardig wat werk, dus met donaties ben ik altijd heel blij. Mijn dank aan al diegenen die me dit jaar al hebben ondersteund!

 


Rest me nog iedereen een gezellige kerst toe te wensen.
Vergeet vooral je harmonica niet bij het familiediner en hou afstand bij vuurwerk. Voor vuurwerk op je trekzak heb je namelijk al je vingers nodig!


Wie weet tot gauw ziens!
 
Copyright © 2018 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.


Email Marketing Powered by Mailchimp