• Inschrijven voor Trek er es Uut op 14 februari
  • Terugblik op Doorslaande Tongen
Bekijk deze mail in je browser
Trek er es Uut: denk aan 14 februari!

Lieve lezer(es),

 
Tijdens Trek er es Uut vindt ook uitwisseling plaatst tussen Nederlandse spelers en buitenlandse docenten, zoals tussen Remco Sietsema en Mell Biggs uit Engeland.
Foto: Lia Turlings
Ja. Het is weer zover. Valentijnsdag nadert! En allen die zich graag verzekerd willen zijn van een plaatsje in een workshop tijdens het ultieme trekharmonica-evenement Trek er es Uut in het rustieke Baarlo (bij Venlo - Limburg), moeten die woensdag om 18:00 uur hun eventuele al dan niet getinderde Valentijnsdate even in de steek laten om zich direct in te schrijven en te betalen.

Trek er es Uut vindt - evenals de aanmelding - altijd plaats rond een vaste dag: Hemelvaartsdag. Dat is dit jaar 10 mei.
Trek er es Uut is dit jaar dus van woensdag 9 t/m zondag 13 mei. Ook nu zullen vele Nederlandse en buitenlandse docenten van de partij zijn. Er kan volop worden geoefend, gejammed en gedanst.

Op woensdag 14 februari om 18:00 uur wordt hier het programma geplaatst en kun je je inschrijven. Plaatsing in de workshops geschiedt op volgorde van betaling.

> Uiteraard vind je de info dan ook via trekeresuut.nl.

Daar tref je nu alvast een schat aan eerdere impressies aan.

 
Doorslaande Tongen prolongeert
 
Niet bij Trek er es Uut, wel bij Doorslaande Tongen: het Open Podium - dé gelegenheid om je drempelvrees te overwinnen.
Foto: Jan Kamphuis
Een andere populaire workshopcluster is Doorslaande Tongen. Net zoals bij Trek er es Uut veel vertrouwde gezichten uit de trekharmonicawereld. Het jaarlijkse weekend van de Stichting Volksmuziek Nederland leek de voorgaande jaren als een nachtkaars uit te gaan, maar dankzij het enthousiasme van organisatrice Mieke Smits, die veel ideeën aandraagt, is het weer volop tot leven gekomen.

Als mede-organisator heb ik de deelnemers per mail gevraagd, wat het weekend weer zo succesvol maakt.


Vertrouwde omgeving
Het blijkt vooral leuk voor de deelnemers dat ze ze muziek kunnen maken in een vertrouwde omgeving met vertrouwde mensen: ook nieuwkomers voelen zich meteen opgenomen in de ‘club’. Ook het feit dat Mieke muziekfavorieten van deelnemers op verzoek op trekzaknotatie op papier wil zetten scoort hoog in de waardering.

Drempelvrees
Er kwamen ook suggesties binnen over begintijden en de opzet van het Open Podium. We gaan daar nog serieus naar kijken: we willen wat meer het accent leggen op de mensen die graag voor publiek willen spelen, maar dat nog best moeilijk vinden. De intieme sfeer van dit weekend biedt daartoe met het Open Podium een goede mogelijkheid.

Beginners
De beginnersgroep ging afgelopen jaar niet door wegens te weinig belangstelling. Toch proberen we het ook dit jaar weer met een (niet al te prille) beginnersgroep. Een zeer bekwame docent heeft zich hiervoor al aangemeld.

Donateurs blijven welkom


Mijn werk voor De Harmonicahoek wordt zeer gewaardeerd als ik zo kijk naar de bezoekersaantallen van rond de 200 per dag.

Wil je me daarin steunen en stimuleren, dan ben je als donateur bijzonder welkom. Bij een donatie vanaf 50 euro zal ik graag met alle plezier een aparte webpagina op De Harmonicahoek voor je aanmaken met een zelf gewenste url. Bijvoorbeeld mijnnaam.harmonicahoek.nl.


 
 

Andere opdrachten welkom
Wat de opdrachten buiten het harmonicawerk betreft  is dit jaar heel goed begonnen met een doorlopende opdracht voor de website van een tijdschrift uit Toscane. Dat ik niet met Wordpress werk, maar met een eigen systeem, heeft het voordeel dat ik veel flexibeler te werk kan gaan volgens de wensen van de klant, die tot dusver dan ook heel tevreden is.

Maar  meer opdrachten als het om ontwerp en uitvoering van websites kan ik altijd goed gebruiken.


Wil je vaker van mijn doen en laten op wisseltonig gebied op de hoogte blijven? Bezoek dan regelmatig De Harmonicahoek.
Heb je een nieuwsfeedlezer, dan kan dat automatisch:

> www.harmonicahoek.nl/rss
> In de  Facebookgroep  Trekharmonica (inmiddels al 915 leden!) vind je ook het ‘kleinere nieuws’ (besloten groep, maar elke geïnteresseerde is welkom). 
Wie weet tot ziens bij 
Trek er es Uut!
  
Copyright © 2018 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.


Email Marketing Powered by MailChimp