• Trek er es Uut vervallen & andere toestanden
Bekijk deze mail in je browser
Trek er es Uut, zoals het vorig jaar was.
Niet voor te stellen, dat bij een foto als deze de politie nu onverbiddelijk zal ingrijpen.

Veel verdriet onder de trouwe deelnemers

Trek er es Uut afgelast

Lieve wisseltonige lotgeno(o)t(e),

Iedereen is nu in Nederland en de rest van de wereld geraakt door het beruchte virus. En ook indirect: voor het eerst is Trek er es Uut 2020 geheel afgelast. De maatregelen rondom deze moleculaire terrorist hebben ook onze evenementen te grazen genomen.
 
Liv uit Catalonië zou haar bijdrage slechts vanuit haar lock-down kunnen leveren. Klik op de foto.
Lockdown
Persoonlijk ben ik hier keihard door geraakt: afgelopen weekend had ik eigenlijk in Cambrils - een badplaats ten zuiden van Barcelona - moeten verkeren. Maar uiteraard is het muziekevenement dat ik daar zou bezoeken,  komen te vervallen.
En naar Trek er es Uut had ik dit jaar extra uitgekeken: twee jaar geleden heb ik Mark Söhngen aangeraden om Liv Hallum uit te nodigen: een zeer bevlogen en enthousiaste Catalaanse muzikante en docente. Dit jaar was het haar voor het eerst gelukt om rond Hemelvaartsdag hiervoor vrij te krijgen. Maar Trek er es Uut gaat niet door. Liv zit intussen thuis in Bellver en kan niet weg.

Aanmeldsysteem
Maar is niet de enige reden: met veel inspanning en hulp was het me ook gelukt om geheel op eigen initiatief, maar gelukkig met veel bijval van de organisatie, het aanmeldsysteem te vereenvoudigen. Het was buitengewoon boeiend om te zien, dat het werkte en ik aanmeldingen live kon zien binnenstromen. Het ging op 14 februari vanaf 18:00 uur echt razendsnel. Allemaal voor niets.

Initiatieven
Hoe moet het nu verder? Uiteraard zie ik op Facebook leuke alternatieven voorbijkomen. Eentje wil ik jullie niet onthouden: het zou leuk zijn als elke benaderde docent de bladmuziek van een nummer uit haar of zijn workshop naar haar groepsleden stuurt. Als Trek er es Uut uiteindelijk weer door zal gaan - en ik hoop van harte met dezelfde docenten – dan zou er een mooie welkomsavond kunnen komen waarbij alle groepen hun docenten met een muziekstuk kunnen verwelkomen.
Het is maar een idee. Ik ben benieuwd wat de organisatie voor plannen bedenkt.

Maar als ik zo kijk wat voor rampen zich op dit moment buiten ons wisseltonige wereldje voltrekken, dan hoop ik dat het niet alleen met Trek er es Uut, maar met de hele mensheid weer goed komt, want de toekomst is nu niet te overzien.

Coronatijd...
Heleen Rook zingt ‘In Tieden van Corona’ met haar gade aan de piano.
Laten we nu echter even bij het heden blijven. Velen liggen ziek thuis, of erger, in het ziekenhuis, of zelfs aan de beademing. Velen redden het niet. De totale nachtmerrie. Mensen met meer geluk zitten gedwongen thuis met gade en kroost, die niet altijd in bedwang zijn te houden.
En toch ontstaan er dan gelukkig initiatieven om er maar het beste van te maken. En veel is gelukkig te danken aan internet, dat ons - al zijn we nog zo ver van elkaar af - toch weet te verbinden. Wat boffen we toch dat wij de muziek binnen handbereik hebben!
In de
groep op Facebook ontstaan veel initiatieven. Reden voor mij om een bundeling hiervan op De Harmonicahoek te maken: Dossier Corona.
 
Marion van Kouwen begeleidt docenten van de Haagse Hogeschool
Haagse Hogeschool
Maar soms komen ze ook uit een heel onverwachte hoek.
Zo kreeg mijn zoon - die in Zuid-Korea op uitwisseling is voor de Haagse Hogeschool - een filmpje toegestuurd waar alle docenten van zijn vakgroep tezamen online ‘We’ll meet again’ zingen: de bekende song van Very Linn tijdens de Tweede Wereldoorlog. En
wie schets mijn verbazing als ik Marion van Kouwen (tegenwoordig kortweg ‘Mon’) uit Amsterdam de begeleiding op zich zie nemen op haar Castagnari? Een mooi initiatief, want de studenten zien hun docenten voorlopig alleen maar online.


Gerard Gerritsen
Er zijn mensen die denken dat we al musicerend het virus wel van ons lijf kunnen houden. Dat is helaas een misverstand. Gerard Gerritsen en zijn partner zijn onlangs helaas door de corona geveld geweest. Gelukkig zijn ze weer aan de beterende hand. Ik wens ze ook vanuit hier van harte beterschap.
Donaties blijven welkom - ook nu
 
Ondanks alle besognes die iedereen nu zo’n beetje meemaakt, voel ik het als mijn plicht om jullie zoveel mogelijk van dienst te zijn om hier even afstand van te kunnen nemen. En ik hoop toch zo om binnenkort weer met echt goed nieuws te komen!

Uiteraard ben ik dan ook heel blij met de sponsoring die ik op (on-)regelmatige tijden ontvang. 
Wil je me ook steunen en stimuleren voor het onderhouden van mijn website voor nieuws en service, dan ben je als donateur bijzonder welkom.

Bij een donatie vanaf 50 euro zal ik graag met alle plezier een aparte webpagina op De Harmonicahoek voor je aanmaken met een zelf gewenste url. Zoals duo-messingh.harmonicahoek.nl.
Je kunt deze QR-code ook kieken met je smartphone. Dan word je ook automatisch naar je bank-app geleid.
Ik hoop dat ik jullie allemaal weer zie.
Gezond en al.
Waar dan ook! 
Copyright © 2020 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.