• Hoe gaat het verder?
Geen ontmoetingen in groepsaccomodatie De Beukenhof, maar eenzaam en verlaten in de Loonse en Drunense Duinen even verderop.

TOEkomst van alle evenementen nog ongewis

Hoe moet het nu verder?

Lieve lezer(es),

Gezien de omstandigheden en je behoefte aan een keer goed nieuws, is het nu wel zo netjes een vrolijke, opbeurende mail te sturen.
Dat valt niet mee! Want de klap van de schrappen van Doorslaande Tongen ben ik nog steeds niet te boven.
De foto hierboven is symbolisch. In plaats van een welgevulde ruimte waar Mieke, John, Riet en ik iedereen zouden verwelkomen en we alle registers zouden open trekken voor diepgaande versierworkshops en een prachtig Open Podium, zat er alleen een verblijf op de Loonse en Drunense Duinen in: op loopafstand van De Beukenhof waar het allemaal had moeten gebeuren. Gelukkig bood een Open Podium online op zaterdagavond enige troost. Daar konden we met zestien bezoekers even wisseltonig stoom afblazen.

Geen Trek er es Uut meer
De SVN heeft inmiddels het weekend na Hemelvaartsdag (27-29 mei) vastgelegd om opnieuw een poging te wagen. “Komen jullie dan niet met Trek er es Uut in aanvaring?” is me al gevraagd.
Daar ziet het helaas niet naar uit: Trek er es Uut lijkt niet meer in de oorspronkelijke vorm te worden georganiseerd.
Los van corona gezien was voortzetting al twijfelachtig omdat de meeste vrijwilligers na 2020 zouden afhaken vanwege  hun gevorderde leeftijd en vervanging niet bepaald in de startblokken staat. Corona heeft het laatste zetje gegeven.
Maar gelukkig hebben we de filmpjes en foto’s nog!
Dat het (voorlopig?) van de baan is, valt Mark Söhngen in elk geval niet aan te rekenen: hij was een van degenen die elk jaar het vuur uit zijn sloffen heeft gelopen om docenten uit alle windstreken binnen te loodsen.
Maar zeg dus nooit ‘nooit’. We hopen dat het evenement toch op de een of andere manier zal worden voortgezet. Een eendagsevenement is een optie (zoals ook in 2013), maar dan mis je de buitenlandse docenten, het kampeergebeuren en het vele kinderjolijt.
Het zou hoe dan ook wel mooi zijn als in elk geval Doorslaande Tongen in mei zou kunnen doorgaan om de Hemelvaartkoorts weer een beetje terug te krijgen. De voorjaarservaringen van 2020 en dit jaar zijn niet echt hoopgevend. Desalniettemin zijn we inmiddels weer in overleg met de docenten.


Wat nu?
Maar wat mij betreft is ook nog een plan B nodig. Stel dat alleen september en oktober nog in aanmerking komen voor evenementen op bescheiden schaal, voordat het groeiende aantal besmettingen in de late herfst alle activiteiten plat legt. Van mijn bekende vaste harmonica-ontmoetingen in Medemblik, Baarlo, Enkhuizen en Veldhoven heb ik niets meer vernomen. Dat is echt té triest om tot me door te laten dringen, dus ik wil los van Doorslaande Tongen toch extra actie:
  • Open Kerstpodium - zaterdag 18 december wil ik om 20:30 uur weer een open podium organiseren. Via de website van Jitsi gaat dat heel gemakkelijk. Als je microfoon goed werkt en de camera ook, kun je direct in je browser meedoen. Op De Harmonicahoek en op Facebook zal ik het ook nog aankondigen. Heb je belangstelling om mee te doen, dan kun je nu ook alvast reageren: e.bekker@harmonicahoek.nl.
  • Een zogeheten ‘Pannetjesweekend’. Weekenden met kleinere groepen konden tot dusver nog vaak tussen de mazen van het virale net door zwemmen, zoals de workshops in Zwolle en de wandelweekenden van Mark en Hilbert in de oostelijke en noordelijke uithoeken van het land.
    Bij het Pannetjesweekend had ik het geluk mee te kunnen, omdat een van de deelnemers kort voortijds had afgezegd. Het blijkt een flexibele formule: het was al meerdere keren uitgesteld, maar kon uiteindelijk toch doorgaan in het fraaie hotel Nol in ’t Bosch bij Wageningen en Renkum. Dit sprak mij zeer aan: niet heel erg duur, een echte hotelaccomodatie met prima eten en vriendelijke bediening. En ook een mooie ruimte om te oefenen. En niet te vergeten een fraaie, bosrijke omgeving om even een frisse neus te halen.
Liv Hallum

Catalaanse workshop in ’t Bosch

 
Dit ‘Pannetjesweekend’ bracht me op een idee. Zo’n workshop zoals zou ook moeten kunnen met een buitenlandse docent (sterker nog: het was deze keer zelfs met een buitenlandse docent). Reiskosten moeten te overbruggen zijn. Het zou volgens mij nog de enige mogelijkheid zijn, nu alle overige evenementen met buitenlandse docenten zijn verdwenen.

Enthousiaste muzikante
Mensen die mij wel kunnen weten dat ik dan logischerwijze denk aan een workshop met Liv Hallum uit het noorden van Catalonië, nabij de Pyreneeën. Ze is behalve Catalaans ook Zweeds en heeft ook een tijd in Italië gebivakkeerd.
Ze is een zeer enthousiaste muzikante en beroepsdocente, erg gesteld op traditionele muziek uit de Pyreneeën.
Na twee vergeefse pogingen
was ze gestrikt voor Trek er es Uut in 2020, maar dat ging uiteindelijk niet door wegens het onverbiddelijke virus.
Dat wil ik uiteraard graag goedmaken voor haar en voor mensen die zich voor deze workshop hadden opgegeven. Ik denk dan aan een driedaags evenement: vrijdag, zaterdag en zondag. In feite heb je dan bijna even lang workshop als bij Trek er es Uut. Om het weekend rendabel te houden, denk ik aan zo’n twaalf deelnemers.

Een datum heb ik uiteraard nog niet, maar ik denk aan september of oktober.


> Heb je belangstelling als deelnemer, of wil je mee helpen organiseren? Laat het me vrijblijvend weten en mail me (klik)!

Bij voldoende belangstelling zal ik contact opnemen met Hotel Nol in’t Bosch en de mogelijkheden bespreken. Mocht e.e.a. succesvol verlopen, dan zou het uiteraard herhaalbaar kunnen zijn met andere docenten.

Donaties blijven welkom

Werken aan website altijd noodzaak


Corona heeft veel stil gelegd, maar het werk voor De Harmonicahoek gaat gewoon door. Impressies, agendazaken, nieuwtjes, ik blijf ze gewoon plaatsen. Dat geldt ook voor de tweedehandsjes, waar ik het aanbod zo zuiver mogelijk tot wisseltonige instrumenten beperkt houd, want soms wel enig handmatig ingrijpen vergt.

Dus schroom niet om mij alles te mailen wat er zo plaats vindt.
Dat kan voor de agenda met deze knop:

BERICHT VOOR DE AGENDA
 
Berichten voor de homepage (met foto en onderschrift!) zijn altijd welkom per mail:

BERICHT VOOR DE HOMEPAGE

Bijdragen in de vorm van donaties blijven altijd zeer welkom.
 
Klik of scan deze QR-code:

En donorbijdragen blijven nog steeds van harte welkom!
> Meer op doneren.harmonicahoek.nl
> Het kan ook direct

Ik hoop jullie allemaal
snel weer in levende 
lijve te ontmoeten.
Met trekzak!

Copyright © 2021 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.


Email Marketing Powered by Mailchimp
Twitter
Facebook
Website