• Doorgaande Tongen • Meer Marktplaats
• Trek er es bescheiden op Uut • Online sessies
Groepsaccomodatie De Beukenhof te Biezenmortel.
Zal dit het definitieve nieuwe thuishonk van Doorslaande Tongen worden?

Nu in Noord-Brabant

Doorslaande Tongen gaat doorrr!

Lieve lezer(es),
Het zijn nog steeds rare tijden. Eigenlijk is nog niets zeker en toch moet je op een gegeven moment een stap durven nemen: bijvoorbeeld een evenement plannen.
En aldus geschiedde: we hebben Doorslaande Tongen gepland in het weekend van 19-21 november!


De Beukenhof is een stuk groter dan De Glind.
De Beukenhof Zoals eerder gemeld heeft ons vertrouwde honk De Glind de coronacrisis niet overleefd. Dus heeft ons ‘moederbedrijf’ de Stichting Volksmuziek Nederland druk gezocht naar een andere locatie. Ook hebben we nog gepoogd of we niet terecht konden bij De Berckt - dé thuisplek van Trek er es Uut , maar helaas is deze plek al ver vooruit volgeboekt. Uiteindelijk is het De Beukenhof geworden in het schilderieke Biezenmortel of all places, dat in elk geval aan één vertrouwd criterium voldoet: het is per OV volkomen onbereikbaar. Waarschijnlijk is daar wel een mouw aan te passen, want dat is bij De Glind ook altijd wel gelukt. Docenten Uiteraard hebben wij al docenten op het oog en die worden nu benaderd. Zodra bekend is wie het willen doen, kan de intekening beginnen. Wij (Mieke, John en ondergetekende) verheugen ons er op al die vertrouwde en nieuwe gezichten te zien na zo’n lange tijd.

Geen Trek er es Uut, maar wat dan?


‘Jamping’ - een ideale bezigheid, zoals hier tijdens Trek er es Uut 1998. Eerder  nog dan Doorslaande Tongen zou Trek er es Uut aan bod gekomen zijn, maar ook dit jaar komt het er niet van. Maar wat is er nog wel mogelijk? Vorig jaar is in juli nog een clubje bij elkaar gekomen in Havelte om het TeeU-gevoel toch een beetje te kunnen beleven.

Zou dat dit jaar ook niet weer kunnen? Ook weer bescheiden, maar op een iets grotere schaal? Campings zijn doorgaans geopend, zij het met restricties. Maar ook met een tent (dus zonder eigen sanitair) kun je er doorgaans terecht. Indien enige afstand wordt gehouden kunnen we op het campingterrein of desnoods daarbuiten samen jammen, nummers uitwisselen of deunen instuderen. Wel moet je hopen op mooi weer. Sommige campings hebben weliswaar een collectieve binnenruimte, maar of die te gebruiken is, is de vraag.

Nu heb ik sinds 1968 geen binnenlandse campingervaring meer. Jij als lezer/lezeres misschien wel. Ik zou echt heel blij zijn als iemand - al dan niet samen met mij - die mogelijkheid zou kunnen uitvogelen. Dat hoeft uiteraard niet per sé rond Hemelvaartsdag plaats te vinden.

> Suggesties zijn extreem welkom!

Online sessies

Het begint er inmiddels een beetje op te lijken dat we mekaar weer  over niet al te lange tijd ‘in ’t echt’ kunnen treffen. Laten we hopen dat het geen luchtkasteel blijkt. Want met de online-sessies is het maar behelpen: zo kan er eigenlijk maar één persoon tegelijk spelen en het geluid is niet al te bi.
Onlangs deed ik mee met een groep catalanen. De hele sessie was in het catalaans en ik kon het totaal niet volgen. De catalanen ook niet, gaven ze achteraf toe.
Dergelijke sessies behoeven duidelijk een zekere regie. Toch zou ik me kunnen voorstellen dat er mensen zijn die zich er toch nog een keer aan willen wagen. Wie durft? Ik sta open voor elke initiatief. 

> Stuur me een voorstel met datum en tijd en ik doe de rest.

We zijn even stevig aan de slag geweest

Marktplaats uitgebreid

Het voordeel van een bescheiden aantal opdrachten is dat ik wat meer tijd aan de website kan besteden. Daar was e.e.a. blijven liggen.
Zo stoorde het me al een tijd dat het overzicht van tweedehands harmonica’s op De Harmonicahoek slechts rond de 50 exemplaren toonde, terwijl dat er in vervlogen tijden toch ruimschoots meer waren.
Nu heb ik ontdekt dat na dit overzicht er ook nog een link met verdere suggesties opduikt. Die heb ik nu ook ingelezen en nu zie je weer rond de 90 wisseltonige kastjes opduiken!
Dit lijkt simpel, maar het heeft me drie dagen werk gekost.
Mocht je deze inzet waarderen, dan is een donatie me zeer welkom! Daar ben ik heel blij mee en het is ook een aanmoediging om verder door te gaan met het aanbrengen van verbeteringen op de website.
Klik of scan deze QR-code: En donorbijdragen blijven nog steeds van harte welkom! > Meer op doneren.harmonicahoek.nl
> Het kan ook direct

Ik hoop jullie allemaal
snel weer in levende 
lijve te ontmoeten.
Met trekzak!

Sterkte, in deze rare tijden!


Copyright © 2021 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.


Email Marketing Powered by Mailchimp
Twitter
Facebook
Website