• Doorslaande Tongen:
  meer inschrijvingen mogelijk
De ‘Ierse’ groep had het niet makkelijk bij Mariëtte (3de van links, vooraan)
bij Doorslaande Tongen, maar dat is niet af te zien aan deze foto.

Eindelijk weer los!

Workshop-docent Wouter Kuyper in actie tijdens Doorslaande Tongen 2022
  —
Ja, lieve lezer(es),
Het kan weer! Bijna twee jaar hebben we noodgedwongen in wisseltonige coma verkeerd: geen evenementen, geen optredens en slechts online-contact. Af en toe kon er even iets plaatsvinden, maar niet zonder risico dat het onverwacht weer even hard moest worden afgebroken.
Maar inmiddels zijn de evenementen weer los gegaan.
Zo konden wij in mei de draad van het geannuleerde Doorslaande Tongen weer oppakken. Dit op de vrijdag na Hemelvaartsdag.


> Een impressie kun je hier vinden.

Zweten in Enkhuizen

‘Enkhuizen’ ten top: een uniform rood gezelschap met de Drommedaris op de achtergrond
  —
Ook het Trekzakfestival in Enkhuizen kon de draad, die in 2020 en 2021 wreedaardig was doorgeknipt, weer oppakken.
Zondag 24 juli was een zonovergoten dag, waar weergoden wat mij betreft de thermostaat rustig een paar graden lager hadden mogen afstellen.
> Een impressie van deze dag

Geen Catalaanse workshop, maar wel..?

Helaas is de workshop met de twee Catalanen die ik had uitgenodigd voor een workshop in mijn eigen provincie van vrijdag 12 tot 14 augustus niet doorgegaan. Er kwam geen enkele reactie op.
Dat zal zeker niet hebben gelegen aan docent Liv Hallum López-Llauder  en haar Ivan Caro voor de dansinstructie, want die ontbraken het niet aan enthousiasme.


Erg warm
Achteraf is het wel een geluk bij een ongeluk dat dit evenement niet doorging: dat weekend was het loeiheet: de workshopruimte zou dan zeker niet gebruikt kunnen worden en i.t.t. tot de Catalanen zou de hitte van 30º++ zeker geen stimulans zijn geweest.

 
Nederlands repertoire
Het Geertje in Zoeterwoude is een geschikte locatie voor een ‘Hollandse’ workshop

Maar we geven het niet op. Samen met een oud-leerling van mij - eveneens uit Den Haag - willen we volgend jaar voorjaar tóch op de deze plek een workshop organiseren, waarbij we in eerste instantie beperken tot één dag. Dan denken we aan echt repertoire van eigen bodem en een lesgroep van twaalf personen. We houden ons aanbevolen voor suggesties van docenten die graag deze dagworkshop zouden willen geven.
Het prachtige boerenerf met schoolplaatimago leent zich uitstekend voor zo’n dag. Er zijn al veel geslaagde ééndagsevenementen, maar niet in deze westelijke uithoek van Nederland, waar toch ook best wat spelers zijn te vinden.
Ook Veldhoven gaat weer uitpakken
Jammen is altijd wel een vast onderdeel van ‘Veldhoven’.
In het Zuiden, Oosten en Noorden van het land zijn ééndagsevenementen al jaren succesvol. Ook het trekzakfestival in Veldhoven heeft de coronaban doorstaan.
De 24ste september gaat het ook hier weer los. Twee workshops, een mini-optreden van de docenten en een open podium. Die dag kan het niet op. Zou het er allemaal wel in passen?


> Hier vind je het hele programma
Wisseltonige wacht bij de ambassade

Oekraïns repertoire. Elke dag tegenover de Russische ambassade rond 17:45 uur.
Als je klik top de foto krijg je ook de Twitter-reacties te zien uit de hele wereld.
De meesten van de ontvangers van deze nieuwsbrief zullen wel weten dat ik wel wat begrip voor de Catalanen heb in hun verlangen naar een eigen staat. Een uitgesproken cultuurvolk.
Dat geldt ook voor de Oekraïeners. En het mag dus het wel duidelijk zijn dat door de laffe inval van de Russen in Oekraïne buitengewoon geraakt ben. Woedend, maar ook verdrietig, kijkend naar de ravage en de vele slachtoffers. Mensen uit de omgeving van de Russische ambassade in Den Haag konden dit ook niet laten gebeuren zonder in actie te komen en houden nu dagelijks de wacht bij een gigantische Oekraïense vlag tegenover het ambassadeterrein. Daar lever ik nu ook mijn bijdrage met muziek uit Oekraïene en de ‘giftige dwergstaat’ Estland (dixit Russian Today). Dit elke dag dat ik kan om 18:45 uur.
En dat is niet onopgemerkt gebleven. Niet alleen in Oekraïne, waar een voormalige onderminister er melding van heeft gemaakt op Twitter (klik op het footootje voor de vele reacties).
Russen en Belarussen demonstreren bij het Vredespaleis in Den Haag. Met het Oekraïense volkslied op de achtergrond.
Fragment uit het NOS-journaal van 20
 maart.

Het Oekraïense volkslied op trekharmonica. Voor ongeveer de 100ste keer gespeeld bij de Russische ambassade.
Gefilmd door Cees Grimbergen op donderdag 4 augustus.
Het Oekraïense volkslied ‘Shche ne vmerla Ukrainy’.
Fragment uit uitzending Op1, donderdag 4 augustus.
Spiegelverkeerd uitgezonden, hetgeen ik dan zelf maar heb rechtgezet.
Uit de uitzending van ‘Met het Oog op Morgen’ van zaterdag 6 augustus 2022. Presentatie: Cees Grimbergen. Te horen zijn ‘Een maanverlichte Sterrenacht’ en ‘Ще не вмерла України і слава, і воля’, het volkslied van Oekraïne.

Mochten er mensen in Den Haag zijn, die ook het Oekraïnse volkslied (en als het kan ook ander Oekraïens repertoire zoals ‘Hey Sokoly’ beheersen), dan zijn ze van harte welkom om op (on-)geregelde tijden deze dienst van mijn over te nemen.
Stuur me dan een mailtje.
EN DONATIES OOK!

Kopij voor De Harmonicahoek altijd welkom


BERICHT VOOR DE AGENDA
 
En berichten en aankondigingen voor de homepage (met foto en onderschrift!):

BERICHT VOOR DE HOMEPAGENaast de tweedehands trekzakken en de agenda zijn de nieuwsberichten de kurk waar De Harmonicahoek op drijft.

Met donaties ben ik ook heel erg blij
Even leek het er op dat ik gouden tijden tegemoet zou gaan. Ondanks mijn leeftijd (68 jaar) werd ik nog aangenomen als freelancer bij het Algemeen Dagblad, waardoor mijn schamele pensioen en AOW ineens tot het dubbele bedrag werd aangevuld. Dat was helaas van korte duur. Kortom: ik ben blij met alles wat er binnenkomt, zodat ik websites als deze in de lucht kan houden.


Klik of scan deze QR-code:
> Meer op doneren.harmonicahoek.nl
> Het kan ook direct

Ik hoop jullie allemaal
snel weer te ontmoeten.
Met trekzak!

In Veldhoven, bijvoorbeeld!

Je ontvangt deze brief, omdat je je ooit hiervoor hebt opgegeven,
of omdat ik je er domweg ooit een keer heb bijgelapt,
omdat ik dacht dat je deze nieuwsbrieven wel leuk zou vinden.
Of omdat je de afgelopen vier jaar deel  hebt genomen aan Doorslaande Tongen,
of je er ooit voor hebt opgegeven.
Wil je uit ons bestand worden verwijderd,
meld je dan af voor deze nieuwsbrief.
(Zie hieronder)
Copyright © 2022 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.


Email Marketing Powered by Mailchimp
Twitter
Facebook
Website