• In 2022 leefden de evenementen weer op
• Polderklanken: nog vijf plekken vrij
Vincent van Gogh • Sneeuwlandschap met boerenhuisjes

‘Brood en Spelen’ waren ook present in Enkhuizen.  Met vele stemmingen.
 

Een terugblik

Lieve lezer!
Het is een bewogen jaar geweest. In het begin was corona nog een spelbreker: tot aan maart werden evenementen nog geschrapt. En net toen de virale storm eindelijk begon te luwen, kwam de brute inval in Oekraïne, die velen heeft geschokt. Kunnen we de Oekraïners mentaal steunen met onze trekzakken? Jazeker! Mark Söhngen heeft samen met Mart Heymans de Oekraïners een hart onder de riem gestoken en ik speel nog steeds mij vingers blauw van de kou voor de Russische ambassade.

Herstarte evenementen

Gelukkig hebben we hier in den lande weer de nodige afleiding kunnen vinden, dankzij enkele herstarte evenementen: Doorslaande Tongen, dit jaar naar Hemelvaartsdag als troost voor het verscheiden van Trek er es Uut, dat altijd rond deze datum plaats vond, het altijd geslaagde Trekzakfestival in Enkhuizen, een waar trefpunt voor vooral de noorderlingen, en last but not least het festival van Veldhoven.
Los van deze typische vooral wisseltonige gebeurtenissen kun je op andere folkevenementen de trekharmonica in actie zien of horen: zo bestaat als sinds 2012 het balfolkfestival Cadansa, waar onder meer Wim Claeys uit Vlaanderen optrad. Dit evenement vond plaats in Oktober in Steenwijk.
Kortom: we zijn dit jaar weer volop opgeveerd.
Maar er is meer....

Buitenjammen was een van de favorieten tijdens Trek er es Uut. Bij Polderklanken kan die draad weer worden opgepakt.
 

Polderklanken!

Inmiddels is namelijk de intekening voor Polderklanken van start gegaan. Quirina van Hof en ondergetekende hebben een programma opgesteld met een enthousiaste Mark Söhngen als docent.
 

‘Hartstikke leuk initiatief’

Het is voor ons nog een echt avontuur. De boerderij waar we de workshop organiseren is een razend populair uitje voor bewoners uit de inmiddels fors verstedelijkte omgeving, maar dat merk je hier hooguit aan de vele bezoekers voor de beesten, bootje varen en de winkel.
De medewerkers van de boerderij vinden het een hartstikke leuk initiatief.
Er zijn vele mogelijkheden om te overnachten in de omgeving: met de kamper of in een hotel, maar ook op het terrein zelf: in een hutje of met de tent.
Kortom: dit moet wel een geslaagd weekend worden - al helemaal als het weer meezit!

We hebben de groepsgrootte op maximaal 16 deelnemers ingesteld. En het gaat hard: inmiddels hebben we al 11 deelnemers. Nog vijf te gaan. Dus als je mee wilt doen,
wees er dan snel bij,
ook al is het pas in mei .

> Hier vind je alle informatie over deze workshopPlaats: Boerderij 't Geertje, Zoeterwoude
Datum: zaterdag 13 en zondag 14 mei 2023
Niveau: niveau 2-3 gevorderd
Docent: Mark Söhngen

Kopij belangrijker dan donaties

De donaties die ik ontvang doen me altijd goed. Ik doe dan ook mijn best de website up to date te houden, opdat ik giften ook echt verdien. Maar bijhouden dat kan ik niet alleen: ik ben deels afhankelijk wat me wordt toegestuurd:
  • Graag zou ik geboortes van bekende trekharmonicaspelers willen plaatsen, maar dat weet je natuurlijk nooit van te voren. Daartegenover groeit de lijst van overledenen, die wisseltonig gezien van grote betekenis zijn geweest en een permanente gedenkplaats verdienen. Veel wordt me toegestuurd en alle herinneringen verwerk ik met zorg.
  • Bij veel evenementen ben ik aanwezig, maar niet overal. Schroom niet om mij een eigen verslag te sturen, ook is het taalkundig niet perfect. Ik corrigeer wel als het nodig mocht zijn. Vooral foto- en videowerk stel ik op prijs, maar wel graag met verklarende tekst: dat maakt beeldmateriaal veel informatiever.
  • Een van de beste bezochte plekken op De Harmonicahoek is de agenda. Hoe vollediger hoe beter:  heb je een aankondiging, gebruik dan het betreffende formulier en het komt wel goed. Het je echt een uitgebreide aankondiging (een persbericht, als het ware), stuur het dan als mail mét foto en onderschrift. Dan wordt het bericht aangelinkt op de homepage. Hieronder vind je de betreffende links.


BERICHT  VOOR  DE  HOMEPAGE

BERICHT  VOOR  MIJ

Ben je tevreden over De Harmonicahoek? Dan is een donatie altijd welkom!

Klik of scan deze QR-code:> Meer op doneren.harmonicahoek.nl
> Het kan ook direct

Dan rest mij niets anders dan je een ontspannen kerst toe te wensen en een zorgeloos 2023 in goede gezondheid. Een jaar waar ik hoop ik je wie weet komend jaar (weer) te ontmoeten. Bij een workshop of evenement, of .... als leerling! Op dit moment heb ik  voor mijn doen veel leerlingen, die in leeftijd variëren van 9 tot 79 jaar.  Alle leeftijden zijn dus welkom!
Ik hoop jullie allemaal
snel weer te ontmoeten.
Met trekzak!
Waar dan ook!

Copyright © 2022 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.