• Twee nieuwe evenementen verwacht
• Nog plek bij Doorslaande Tongen
Zo ging het in Veldhoven toe: niet alleen workshops en een open podium,
maar ook werd er druk gejammed.
Hopelijk pakken we het in september weer helemaal op na twee jaar gedwongen pauze.

Workshops, Open podium en volop jam

Veldhoven komt weer in zicht!


Lieve lezer(es),
We hebben weer meer om naar uit te kijken. Ook de organisatie van
het roemruchte trekzakfestival in Veldhoven heeft de stoute schoenen weer aangetrokken en Museum ’t Oude Slot wil het graag weer met ons oppakken.
Het zal - net zoals het befaamde festival in Enkhuizen (Enkhuizen, bent u daar nog?) worden ingebed in het Culturele Cityfest Veldhoven. Dat geeft weer veel nieuwe mogelijkheden. De datum verandert daarom naar de laatste zaterdag van september. Dit jaar dus zaterdag 24 september.

De open inloop is weer vanaf 13 uur. De invulling is nog niet bekend en moet nog vorm krijgen. Denk aan het fameuze open podium (waarvoor we waarschijnlijk al een doordesemde presentator hebben gevonden), eventueel een klein concert, een workshop…

Er zal een goede catering zijn en ook de heerlijke speciaalbiertjes worden koud gelegd.


> Mocht jij nog leuke ideeën hebben? Altijd welkom!


Polderklanken in augustus
 
Ook met ‘Polderklanken’ - de Catalaanse workshop in Zoeterwoude - gaat het de goede kant op. Ik heb de locatie opgezocht en men vond het een leuk idee. Het is voor de organisatie van Het Geertje iets heel nieuws en het is geen gebruik dat een partij op de hele kampeerplek beslag legt.
Inmiddels heb ik ook aan de hand van de gage en reiskosten van Liv en Ivan (foto) en de verblijfskosten in Het Geertje een begroting gemaakt, waarbij iedereen een uniform bedrag betaalt, of die nu overnacht in de workshopruimte, in een tent of met z’n vieren in een hutje: alle plekken hebben hun voor en hun nadeel.
De kosten liggen rond de 350 euro all in. Ik hoop er nog wat af te kunnen  pingelen, maar vergelijkend met andere evenementen is het toch een acceptabel bedrag.
Zodra ik echt 100% zekerheid heb over de kosten, is aanmelding mogelijk. Ik hoop dat dit binnen drie weken het geval zal zijn.
Het evenement in Zoeterwoude zal vanaf donderdagavond 11 augustus t/m maandagochtend 15 augustus (ontbijt en vertrek) plaats vinden. Niet voor iedereen een goede datum omdat veel mensen dan al een vakantie elders hebben gepland
Maar de maand augustus was voor onze catalanen de enige mogelijkheid.
Overigens heeft Liv al enthousiast gereageerd op de locatie. Ze vindt de boerderij een prachtige plek hiervoor.
Het is ook een leuke plaats omdat hier in het weekend veel gezinnen komen. Vrijwel iedereen in Den Haag en omgeving kent daarom Het Geertje. Altijd als we daar voor de lol een balgje trekken, krijgen we enthousiaste reacties.
Dat belooft wat in augustus!
We houden je op de hoogte!

 

Intussen in Oekraïne


De terreur van Rusland (lees: Poetin en aanhang) zal velen met mij als een mes door de ziel gaan. Wat kunnen we hier nu doen? Hoe verwerken we dit? Niet iedereen heeft de mogelijkheid om vluchtelingen in huis te nemen.
Nu ben ik in de omstandigheid dat ik binnen tien minuten op de fiets bij de Russische ambassade of het Vredespaleis ben. Dit zijn uiteraard geliefde demonstratieplekken. En zo kan ik een bijdragen leveren door muziek te maken. Dankzij Mark Söhngen.
Eén dag na de inval had de Nijmegenaar 
al een tweestemmige versie van het Oekraïense volkslied voor trekharmonica genoteerd, waar ik me meteen dankbaar over heb gebogen. Op deze pagina zie je meer werk ter lering van Mark en ook zie je hoe je hem kunt betalen voor de bladmuziek. De opbrengst voor de bladmuziek van het volkslied gaat naar een goed doel: de opvang van vluchtelingen.
Inmiddels heb ik al meerdere demonstraties bezocht (zie foto). Met name heb ik de Russen gesteund die de oorlog veroordelen: de Russische vlag is daarbij demonstratief ontdaan van de onderste rode band.
Aan deze demonstraties heeft de NOS gelukkig aandacht besteed.

 

Nieuwsberichten en donaties blijven welkom


Naast alle corona- en oorlogsmisère heb ik toch iets positievers te melden.
Mijn wens was om - ondanks mijn pensioen - toch weer een tijdje mijn oude beroep weer op te pakken. Die wens is ingewilligd.

Inmiddels ben ik al redelijk ingewerkt op de opmaakredactie van het Algemeen Dagblad te Rotterdam en begin volgende maand ga ik parttime meedraaien in het dienstrooster. De entree was al geweldig: een van de collega’s heb ik uitgebreid kunnen vertellen over mijn passie voor de trekzak: verluchtigd met beelden op internet, waarvoor ‘mijn’ twee grote werkbeeldschermen ter beschikking stonden.

Het is een prettige aanvulling op mijn pensioen en gezien de gestegen kosten van het levensonderhoud is een bijverdienste ook bittere noodzaak. En binnenkort zal ik wel meer collega’s zien, want het thuiswerken, dat voor een lege redactie zorgde (foto), moet weer goeddeels tot het verleden gaan horen.

Maar het is parttime, dus ik heb nog steeds tijd om De Harmonicahoek up-to-date te houden. Zoals de agenda:


BERICHT VOOR DE AGENDA
 
En berichten en aankondigingen voor de homepage (met foto en onderschrift!):

BERICHT VOOR DE HOMEPAGEEn donaties blijven ook welkom.

Klik of scan deze QR-code:


> Meer op doneren.harmonicahoek.nl
> Het kan ook direct


 

Ik hoop jullie allemaal
snel weer in levende 
lijve te ontmoeten.
Met trekzak!

Copyright © 2022 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.Email Marketing Powered by Mailchimp
Twitter
Facebook
Website