• Doorslaande Tongen bijna helemaal volzet
• Wie kende(n) Rob de Gruijter goed?
Mariette van Kooten met haar Ierse workshop tijdens Doorslaande tongen 2022 (foto: Nel Bonneur)

Doorslaande Tongen bijna helemaal volzet

Het Doorslaande Tongenweekend van 17 - 19 november was al snel volgeboekt. Alleen in de workshop van Raquel Gigot is nog plaats.  Dat komt waarschijnlijk omdat je daar een GC harmonica voor nodig hebt waarmee je bij beide oktaven F#, C#, G# en Bb noten kunt spelen en niet iedereen is met zo’n instrument gezegend.Maar bij deze workshop is de  chromatische accordeon ook welkom. Daar is het kunnen pakken van deze vier kruisen geen probleem. Mocht je dus in je vrienden-, familie- of kennissenkring iemand kennen die de chromaat met succes weet te hanteren, dan is die  van harte welkom op dit weekend.
> Hier kun je je voor dit weekend opgeven

In memoriam Rob en Joke de Gruijter


Zaterdagavond 19 november 2016. Rob en Joke de Gruijter spelen ‘Valsen til Dorrit’ van Carl Erik Lundgaard tijdens Doorslaande Tongen 2016.
(video: Henny Bouwman)
 

Het is alweer zeven jaar geleden dat Rob en Joke de Gruijter speelden op het Open Podium tijdens Doorslaande Tongen. Niet lang daarna overleed Joke. Dit tot groot verdriet van Rob.
Onlangs is ook Rob door dit lot getroffen. Dezelfde gevreesde ziekte greep ook hem bij zijn kladden.
Nu heeft hij een grote verzameling bladmuziek en harmonicaliteratuur nagelaten, die hij bij leven nog heeft aangeboden om te verkopen tijdens het trekzakfestival in Veldhoven ten bate van een goed doel.  ‘Mijn’ Harmonicahoek bleek de uitverkorene!

Kopij voor In Memoriam

Nu was ik al langer van plan om een in memoriam voor Rob te plaatsen, zoals ik dat zoveel doe bij bekende spelers. Nu vind ik vind ik zeker al helemaal dat hij op De Harmonicahoek een permanente plaatsje moet krijgen.
Veel mensen zullen hem beter gekend hebben: zij die met hem om gingen: tijdens workshops, lessen, jamsessies en evenementen.
Heel blij zou ik dus zijn als die mensen hun herinnering willen delen voor plaatsing op de website. Met een  een persoonlijker verhaal – liefst met foto(’s) – zoals ik dat met zovelen al heb gedaan – zou ik heel content zijn.

> Je kunt het  opsturen per mail naar e.bekker@harmonicahoek.nl

Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Kopij belangrijk, donaties welkom


Er is nu een groot aanbod van tweedehandsjes en eventuele toebehoren: het zijn er meer dan honderd in deze automatische gegenereerde Markplaats-selectie op De Harmonicahoek.
 
Donaties ontvang ik regelmatig en daar ben ik altijd heel blij mee. Het in de lucht houden van de website kost op zich al een aardig bedrag en vaak zit ik menig uurtje te blokken om scripts aan te passen. En ongewenste chromaten als bijvangst bij het tweedehandsaanbod te verwijderen.
(On)regelmatig krijg ik ook verslagen toegestuurd. Daarmee ben ik heel blij, want die impressies zijn een groot onderdeel van (vaak wervende) de kracht van de website. En zo hoop dat meer mensen het plezier van het spelen op de trekzak zullen willen ervaren. Maar daartoe moet er doorgaans veel aan worden geredigeerd en bewerkt - gelukkig tot genoegen van een aanleveraars. Toegestuurde kopij is dan ook altijd welkom. Die keil ik altijd aan op de homepage en die impressies trekken weer nieuwe enthousiastelingen aan.
Vooral bijgevoegd foto- en videowerk stel ik op prijs, maar wel graag met verklarende tekst of onderschrift: dat maakt beeldmateriaal veel informatiever.En denk er ook aan om agenda-items aan te leveren. Behalve het overzicht van de tweedehandsjes wordt ook het overzicht van de wisseltonige evenementen ook heel vaak door de bezoekers opgezocht.


BERICHT  VOOR  DE  HOMEPAGE

BERICHT  VOOR  MIJ

Ben je tevreden over De Harmonicahoek? Dan is een donatie dus altijd welkom!
Klik op of scan deze QR-code voor een donatie:

> Meer op doneren.harmonicahoek.nl
> Het kan ook direct


 
Blijf spelen en
maak je medemens
blij met je muziek!

Copyright © 2023 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.


Email Marketing Powered by Mailchimp
Twitter
Facebook
Website