• Polderklanken: aanmelden mogelijk! – Doorslaande Tongen op stoom
• Komt Trek er es Uut weer terug?
Trek er es Uut-nostalgie. Het kan weer in september bij ‘Polderklanken’ in Zoeterwoude.

workshoppen in oerhollands landschap. 

Polderklanken nu in september


Tussen de workshops door is het leuk spelen op het erf tussen de vele bezoekers. Je hebt er altijd wel publiek: moeder en/of vaders met kinderen.
 
Het is een experiment gebleken waar we met plezier op terugkijken: het letterlijke lagelanden-weekend bij Zoetermeer.
Boerderij ’t Geertje is inderdaad een prima plek gebleken om een bescheiden workshopweekend te houden. Als een soort nano Trek er es Uut, want kamperen is hier ook mogelijk. Daarom komt er dit jaar weer een Polderklankenweekend. We hebben een prima docent gevonden. De regelmatige bezoekers van de workshops bij Zwolle bij Annet van der Kamp kennen haar wel: Jacqueline Edeling. Zij neemt bekende en onbekende lagelandennummers mee die prima passen bij de sfeer van deze schoolplaatjesomgeving. En misschien een enkel uitstapje naar andere sferen. Suggesties? Wij houden ons aanbevolen.

> Hier vind je alle informatie over dit weekend

Stoelendans bij Doorslaande Tongen in de kapel van de Beukenhof in november 2023. De beurt is aan Raquel Gigot.
 
 

Cursisten 2023 willen allemaal weer terugkomen

Doorslaande Tongen vordert gestaag

Een weekend waar velen weer naar uitkijken: Doorslaande Tongen in het voormalige kloostercomplex in Biezenmortel of alle places. Een gebouw met gangen als spelonken waar je heerlijk kunt verdwalen. Maar het heeft veel te bieden. Waarschijnlijk hebben we weer de kapel tot onze beschikking, die in veel opzichten aan hetzelfde vertrek bij Trek er es Uut doet denken.
We hebben bijna alle docenten rond. En dan kan rond begin juli de inschrijving beginnen.

Even pauze in de kapel van De Beukenhof.
 

Docenten

De meeste docenten van vorig jaar zijn weer van de partij. Vrijwel iedereen was namelijk heel enthousiast over hun workshops, dus komen de meesten weer. En veel deelnemers hebben toegezegd met deze docenten weer te komen. Dus wil je er graag deelnemen, wees dan snel en hou deze nieuwsbrief in de gaten, of kijk regelmatig op De Harmonicahoek of op de site van de SVN voor het programma.

Trek er es uut

Komt dit superevenement ooit nog terug?


Trek er es Uut 2019. Er waren niet alleen veel al dan niet internationale workshops, maar ook werd in de binnentuin van Kasteel De Berckt in Baarlo volop geworkshopt. Hier links de Finse docent Pekka Pentikäinen, rechts bijgestaan door Ollie King uit Engeland.
 
En nu we het er toch over hebben: sommige mensen die Trek er es Uut nog bewust hebben meegemaakt, zou ik eigenlijk moeten afraden om terug te kijken op 30 jaar historie van dit bijzondere topevenement voor trekzakspelers, mensen die het leuk vonden om met trekzakspelers samen te spelen en partner(s) en kinderen die ook van de sfeer wilden meegenieten.

Terugkeer?

Als ik zelf zo wat kleurige filmpjes van die tijd terugkijk, overspoelt me namelijk een gevoel van droefheid. Al is er ook een gevoel van berusting dat ik die mooie tijd toch naar mooi heb meegemaakt.
Tja... Is terugkeer echt niet nog mogelijk? Een van de struikelblokken is de hoger geworden aanbetaling bij de reservering van Kasteel de Berckt..

Bij Trek er es Uut was een forse vloot van vrijwilligers onmisbaar. Dit zijn ze allemaal in 2017.
 

Vrijwilligers

Daar heb ik een oplossing voor in gedachten. Ander probleem is de hoogte van de annuleringsverzekering. Nu is annulering een grote zeldzaamheid: het is in feite maar één keer voorgevallen. Mogelijk is dat bedrag ook nog bijeen te krijgen.
Dan volgt nog het allergrootste probleem: de vrijwilligers.  Het aantal dat echt nodig was, liep tegen de twintig. Die vrijwilligers zijn grotendeels gestopt wegens hun gevorderde leeftijd. Zou het ooit nog mogelijk zijn om zoveel mensen bij een te krijgen? Hoe zouden we dit kunnen oplossen? Heeft iemand enig idee? Ik sta er voor open. De aanmelding zou ik in elk geval– evenals vele voorgaande jaren – weer kunnen regelen.

Werken aan de website stopt nooit


De website van Date van der Pol biedt een schat aan volksdansmuziek. (zie verderop
op deze pagina)
 

Berichten en bijdragen
altijd welkom

Mensen die evenementen organiseren komen er achter dat een persbericht met foto via de homepage van De Harmonicahoek heel vruchtbaar kan zijn voor het bezoeken daarvan: of het nou passieve (optredens) of actieve (workshops) gebeurtenissen zijn. Maar ook ‘harde nieuwsfeiten’ stellen de lezers op prijs. Die bijdragen kunnen tekst, foto’s (bij voorkeur beide) of video’s zijn. Geen persbericht? Ook een berichtje als kopij voor onze agenda is welkom.
Vooral impressies vallen bij mij (en niet alleen bij mij!) in de smaak. Die zijn altijd welkom, vermits goed aangeleverd met een antwoord op wie, wat, waar, wanneer en evt. waarom en hoe.


BERICHT  VOOR  DE  HOMEPAGE

Persoonlijke reacties ontvang ik natuurlijk ook graag:
BERICHT  VOOR  MIJ

Vaak schrijf ik zelf ook verslagen en monteer video-impressies. Een eigen goede impressie met video-montage en al dan niet bewerkte foto’s is vaak zelfs een meerdaagse klus. Ook bijdragen die worden aangeleverd hebben moeten nog stevig worden bewerkt voor het beste resultaat.
Daarom is een financiële bijdrage altijd welkom. Ik krijg die  gelukkig regelmatig en kan er uit opmaken dat  mijn werk om vooral vanwege het sociale element op prijs wordt gesteld: dat element dat  bij veel mensen stevig verbonden is aan ons muziekinstrument.

Bovenaan elke pagina van De Harmonicahoek vind je dit zoekveld voor bladmuziek.
 

Pollekes Volksdansmuziek

Ook houd ik twee datastromen in de gaten: die van de 2de hands trekharmonica’s op Marktplaats en die van de bladmuziek voor ons instrument: met name voor de tweerijer. Die laatste ben ik nu fors aan het uitbreiden sinds Arjen Grootendorst mij op deze pagina wees. Het is de website van Date van der Pol, die een schat aan tweerijernotaties voor volksdansmuziek herbergt. Het gaat om tientallen – zo niet honderden - pdf-bestanden met bladmuziek. Die lijstjes worden met javascript gegenereerd en ook nog elke keer at random in een andere volgorde, wat inhoudt, dat ik heel veel handwerk zal moeten verrichten. Maar het loont zeker voor de bezoekers. Ik vermoed dat De Harmonicahoek dan uiteindelijk bijna naar 10.000 nummers op diverse sites en bundels met bladmuziek zal verwijzen.
Maar er zit voor mij wel heel veel werk aan. Een deel van deze verzameling  kun je via mijn de zoekfunctie (zie afbeelding hierboven) alvast vinden:  bladmuziek uit de boeken van Kiers, Beukema en Visser zijn al op te sporen. Maar gewoon rondkijken op de website met die schat aan notaties kan natuurlijk ook gewoon.
Wil je me steunen met dit gezwoeg? Donaties zijn altijd welkom!

Klik op of scan deze QR-code voor een donatie:
 
> Meer op doneren.harmonicahoek.nl
> Het kan ook direct door hier te klikken.
 





Ik wens jullie allen
een prettige vakantie.
Tot ziens bij
een van de evenementen!!


Copyright © 2024 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.
Email Marketing Powered by Mailchimp
Twitter
Facebook
Website