• Doorslaande Tongen: inschrijven gaat hard!
• Er is nog Plek in de Polder • Zilleghem Folk
Doorslaande Tongen - 22-24 november
Met v.l.n.r. Judica Lookman, Wouter Kuyper, Raquel Gigot, Geert Oude Weernink en Greet Wuyts

BUitenlandse docenten,
Buitenlands repertoire,
BuiTenlandse maten

Doorslaande Tongen grensoverschrijdend?

Lieve lezer!
Het heeft wel wat langer geduurd dan anders. Sorry hiervoor. Maar het resultaat mag er zijn. Op verzoek van de cursisten van vorig jaar hebben we weer bijna dezelfde docenten gecharterd.
Het thema is nu ‘Grensoverschrijdend’ en dat kun je op verschillende manieren opvatten. Zo hebben we twee buitenlandse docenten met buitenlands repertoire en muziek van Italië tot aan de Balkan. Die workshop zal zeker spannend worden. Een 13/12de maat op de tweerijer; zal het lukken?
Daarom is het thema uitgebreid tot ‘een maatje meer’. Dat kun je dubbel opvatten, want we hebben nu zes in plaats van vijf docenten uitgenodigd.
In de bibliotheek bij de workshop van Harry Dijkstra. Ook dit jaar zal hij er weer zijn.
In de bibliotheek bij de workshop van Harry Dijkstra. Ook dit jaar is hij weer van de partij!Foto: Ingrid van der Velpen
 
Het inschrijven gaat hard: nog geen uur na de bekendmaking vorige week was één groep al helemaal volzet. Een tweede inmiddels ook. En een derde inmiddels al bijna. Bij de overige drie groepen met niet bepaald de minste docenten is echter nog plek genoeg. Zelfs bij de immer snel voltekende workshop van Harry Dijkstra. Bij het schrijven van deze nieuwsbrief althans.
> Maar wees er dus snel bij!

En wat nog het vermelden waard is: bij de groep van Harry Dijkstra en die van Raquel Gigot zijn chromatische accordeonisten ook van harte welkom!
 
> Een impressie van Doorslaande Tongen 2023
 
Workshoppen op de  zolder van de koeienstal op het erf van boerderij ‘t Geertje in 2023.
 

Hollands Dans en zangrepertoire
en buitenlandse uitstapjes met Jacqueline edeling

Polderklanken: er is nog plek in de stal!


Klik op de foto voor een korte video-impressie van Polderklanken 2023.
 
Een weekend waar de deelnemers van vorig jaar weer naar uitkijken: Polderklanken op het erf van boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude, bij Zoetermeer. Deze plek in ’t ‘Hollandsche’ Groene hart heeft veel te bieden - ook voor kinderen, met speeltuin en allerlei interessante beesten, die ze vaak alleen maar van kinderboeken kennen. Het repertoire waar Jacqueline je dit weekend aan zal helpen sluit dan ook voor een deel daarbij aan met traditionele dansmuziek en het populaire genre.
> Er zijn al veel deelnemers, maar je kunt je nog opgeven.

De stal annex workshopruimte biedt plaats aan 16 deelnemers en daar is nog plaats genoeg. Geen zin in een tent opzetten? Meerder mensen zouden ook in deze stal kunnen slapen (zoals Quirina en ik vorig jaar hebben gedaan). We slapen nu in het Natuurhuisje op het terrein, dus in de stal op de begane grond en de eerste verdieping is weer plek. Wel moet je rekening houden met enige pauwekreten. De boosdoener in kwestie gaat namelijk  in de koeienstal op stok, pal aan de andere kant van het venster van de slaap- annex workshopruimte. Op de begane grond heb je daar geen last van.
Slaap je toch liever in een tent, maar heb je die niet? Zonder extra kosten kun je er een van ons lenen. Je moet ’t Geertje dan wel betalen voor de overnachting.

zilleghem folk 2024 in loppeM (bij brugge)

100 Voltas in actie met Verónica Codesal (zang, tamboerijn, Didier Laloy (diatonische accordeon) en Damien Chierici (viool). De naam van de gastdrummer weet ik helaas niet.100 Voltas in actie met Verónica Codesal (zang, tamboerijn, Didier Laloy (diatonisc1he accordeon) en Damien Chierici (viool). De naam van de gastdrummer weet ik helaas niet.

Foto: Laurens Photography

Een bezoek aan een Vlaams folkevenement

Het is dat er een deelnemer in de groep ‘Trekharmonica’ op Facebook er een bericht aan wijdde, maar anders zou ik nooit van Zilleghem Folk hebben gehoord.
Het leek me wel interessant om daar eens een kijkje te nemen en dat is me goed bevallen.
Het was wel even wennen dat ik hier werkelijk helemaal niemand kende, behalve de goedgeluimde organisator.

Jamsessie

Jammen op de camping bij de buurman

Maar de vriendelijke omgeving maakte veel goed. De eerste avond bood de Engelsman van de  tent naast mij een avondmaaltijd aan en de volgende ochtend werd ik aangenaam wakker met een spontane jamsessie. De buur speelde niet onverdienstelijk harmonica.
De optredens waren zeker de moeite waarde. Net als bij Trek er es Uut kon er gedanst worden: voor het podium was speciaal een houten dansvloer aangelegd. Voor beeld & geluid was een heel team van drie personen aan het werkt.
Ook aan de catering was volop gedacht. Behalve de frieten (ja, natuurlijk!) was er ruimschoots voorzien voor de versterking van de inwendige mens: hamburgers, pizza’s etc. Een ontbijt kon je nog extra bestellen.

Blaasmuziek

Sophie Cavez en Baltazar Montanaro sluiten de mis af in de kerk van Loppem.
Foto: Henk Rogiers

Het Kasteel van Loppem vormde een fraai decor bij dit evenement. Voor een verrassing zorgde nog de ochtendmis in de kerk van Loppem op zondag, die werd uitgeluid met een Hongaarse dans door Sophie Cavez op harmonica en Baltazar Montanaro op viool en de reus in de processie met blaasmuziek, die de kerk omtrok op de weg terug naar het kasteel.
  > Meer lezen? Hier vind je een uitgebreider verslag

Werken aan de website stopt nooit

Altijd een nieuwe uitdaging

Een berichtje als kopij voor onze agenda is welkom. Met een fraai verhaal of foto erbij, is het vaak ook interessant voor de homepage. Vooral impressies vallen bij mij (en niet alleen bij mij!) in de smaak. Die zijn altijd welkom, vermits goed aangeleverd met een antwoord op wie, wat, waar, wanneer en evt. waarom en hoe.
En niet te vergeten foto’s worden zeer op prijs gesteld, maar altijd met een onderschrift dat aangeeft wat er nou precies op die foto staat. Gaarne.


BERICHT  VOOR  DE  HOMEPAGE

Persoonlijke reacties ontvang ik natuurlijk ook graag:
BERICHT  VOOR  MIJ




Bovenaan elke pagina van De Harmonicahoek vind je dit zoekveld voor bladmuziek.
 

Bladmuziek

Behalve verslagen en aankondigingen biedt De Harmonicahoek ook service op andere gebieden:
Het vergt allemaal onderhoud. Daarom blijft een financiële bijdrage welkom. Ik krijg die  gelukkig regelmatig en kan er uit opmaken dat  mijn werk om vooral vanwege het sociale element op prijs wordt gesteld: dat element dat  bij veel mensen stevig verbonden is aan ons muziekinstrument.
Klik op of scan deze QR-code voor een donatie:
 
> Meer op doneren.harmonicahoek.nl
> Het kan ook direct door hier te klikken.
 





Ik hoop dat jullie allen
een prettige vakantie hebben gehad,
al dan niet met de trekharmonica.

Tot ziens bij
een van de volgende evenementen!!


Copyright © 2024 De Harmonicahoek, Alle rechten gereserveerd.

Ons adres is:
De Harmonicahoek
Wilgstraat 61
Den Haag, Zuid-Holland 2565 MC
Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp
Twitter
Facebook
Website