We gaan aandacht besteden aan een ontspannen houding tijdens het spelen. Als je ontspannen speelt geeft dat een plezierige controle over je instrument. En heb je controle dan voel je je zeker als je speelt en leer je gemakkelijker en met plezier nieuwe melodieën aan.
We gaan echt bezig met de basis van het spelen op de trekharmonica. Vanzelfsprekend besteden we aandacht aan een goede baspartij.
We gaan bezig met leuke eenvoudige stukken uit verschillende windstreken. Daarnaast zullen we ook 1 of 2 stukken, op een laagdrempelige manier, meerstemmig gaan spelen. Het is vaak verrassend en verfrissend hoe je op een heel eenvoudige manier iets kunt toevoegen aan een nummer met een 2de of evt. 3de stem.
We leren de meeste nummers van papier (notatie in notenschrift en knopnummers), maar zullen ook zeker buiten het papier om, ons instrument verkennen.
Deze workshop is bedoeld voor beginners, maar ook voor mensen die lang niet hebben gespeeld en de draad weer willen oppakken. Voor CF-Trekharmonica
Ik heb altijd piano gespeeld en een klassieke opleiding gehad. Begin jaren '90 kwam ik via het Skûtsjesilen in aanraking met de trekharmonica. Dat was de oplossing, want ik woonde inmiddels op een schip en had daar geen ruimte voor een piano.
De trekharmonica is voor mij niet meer weg te denken en helemaal mijn instrument. Ik stond al snel voor de klas en geef al jaren met veel plezier les bij meerdere clubs en muziekscholen. En geef daarnaast privéles en losse workshops.
Ik vind het geweldig om samen met anderen muziek te maken. Speel graag Iers (met name de eenrijers), muziek van de Balkan en Rusland, Klezmer en Franse dansmuziek. En.. ben altijd in voor nieuwe dingen. Want er is nog zoveel te leren!!
Ik gebruik de harmonica ook graag voor het begeleiden van nummers op akkoorden. Heb meegewerkt aan het Sneeker Trekzakboek nieuwe stijl, wat vorig jaar is uitgekomen. En ben daarnaast bezig met het maken van mijn eerste muziekboek voor de trekharmonica, de planning is om dat eind dit jaar uit te brengen.