verder terug begin
CF Middengroep

 

Theodora

5. Zingen met de trekzak

Ik hou van zingen altijd willen doen en altijd gedaan … Van die mooie ballades en Franse chansons in drie kwartsmaat. Maar ik ben ook van de vrolijke noot het verhaal met de moraal.

 
De trekzak is voor mij het begeleidings instrument, het had ook een gitaar kunnen zijn maar het werd de trekzak door toeval.
Soms leen ik een melodie of een tekst maar veel schrijf ik ook zelf.

Verwacht van mij geen technische hoogstandjes op die trekzak. Dan moet je bij iemand anders zijn maar als je gewoon gezellig wil zingen en spelen dan ben je bij mij misschien aan het goede adres.

De trekzak is ondergeschikt bij het gezongen lied. Je kunt al best veel met alleen de baskant. Doe er een paar akkoorden bij en het lied krijgt al meer gestalte.

Kun je het volmaken door een melodielijn toe-te-voegen, een 1e of/en 2e stem te gebruiken en dit evt. afwisselend te spelen… Helemaal top!

Dit allemaal kan niet zonder wat theorie over zingen met bassen/akkoorden op de C.F. en de balgvoering die hierbij hoort.
Hoe gaan we te werk met het leren zingen/spelen van een lied ook al kennen we het niet.
We maken een keuze uit verschillende liedjes en gaan aan de slag. Luister naar de trekzak en naar jezelf laat je gevoel en emotie spreken in het gezongen woord, het gaat tenslotte om het verhaal dat je te vertellen hebt.

Tot ziens in mei!
Theodora


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Trek er es Uut       > 2012         > Workshops           > Theodora

Google Analytics Alternative