verder terug begin
Alle niveaus

 

Sylvain Lhotte en Floor Dankers

12. Dansworkshop – traditionele dansen uit West en Zuidwest Frankrijk

Dansers van alle niveaus zijn welkom. Wat voor de één een ontdekkingstocht zal worden, zal voor de ander een mogelijkheid zijn tot verdere verdieping. Zo zal er voor de meer gevorderde dansers veel aandacht worden besteed aan stijl en variaties, terwijl beginners op weg zullen worden geholpen bij hun eerste Maraîchine of Rondeau.

 

Het dansmenu (klik voor groter)
  • Het dansmenu (klik voor groter)


Benodigdheden: gemakkelijke schoenen met gladde zolen (dus liever geen sportschoenen of hoge hakken).

N.B. Deze workshop zal worden gegeven in het Frans, waar nodig vertaald door Floor.

Sylvain Lhotte: dans

Sylvain – geboren en getogen in Soissons, zo’n 100 km ten Noordoosten van Parijs – is al heel jong in de ketel met danstoverdrank gevallen. Zijn ouders waren fanatieke dansers en richtten de vereniging Chants et Danses de France op, die inmiddels al weer zo’n 27 jaar lang gemiddeld 6 workshops per jaar organiseert.

Sylvain leerde zo dansen van de beste dansleraren die Frankrijk rijk is, zowel wat kennis van het repertoire als didactiek betreft. Inmiddels leidt Sylvain de wekelijkse dansles in Soissons en verzorgt hij zelf workshops.

Behalve danser is Sylvain ook muzikant en speelt hij klarinet en fluit in onder meer La Rochonnière (voornamelijk Bretons repertoire) en het Duo Lhotte - Dankers (hoofdzakelijk gericht op Midden-Frankrijk).

Floor Dankers: muzikale begeleiding (trekharmonica, zang)

Toen Floor als 12 jarig meisje de traditionele muziek en dans ontdekte op Trek er es Uut, had niemand kunnen vermoeden dat dit er uiteindelijk toe zou leiden dat ze eerst naar België en vervolgens naar Frankrijk zou verhuizen.

Maar het bleek liefde op het eerste gezicht en na vier jaar dansgroep begonnen naast haar benen toch ook haar vingers te kriebelen en besloot ze de trekzak eens uit te proberen.

Inmiddels zijn we 16 jaar verder, heeft Floor niet één Trek er es Uut gemist en is ze uitgegroeid tot een ervaren dansmuzikante. In haar nieuwe woonplaats Soissons begeleidt ze de danslessen van Sylvain Lhotte en met het Belgische trio Voie3 en vervolgens het duo Lhotte-Dankers verzorgde ze menig bal.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Trek er es Uut       > 2012         > Workshops           > Dansworkshop

Google Analytics Alternative