Een overzicht van de workshops die je dit jaar hebt kunnen volgen. Of hebt gemist. Tevens vind je hier de groepsfoto’s en impressies van de workshops en hun presentatie.
We zijn nog druk bezig met de ordening van meerdere gigabytes aan foto’s en video’s, maar we zijn al een aardig eind op weg!
[1] Ilja Rikken e.a.
Kinderen tot 12 jaar
2000 jaar geleden waren de Romeinen in Nederland. En in de 400 jaar dat ze in Nederland zijn geweest, hebben ze heel wat teweeg gebracht!
[2] Stefan van den Berg
Muziekworkshop voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.
Het is de 3e keer dat ik de kindermuziekgroep heb begeleid. En ook dit jaar werd het een muzikaal feest!
[3] Auke Eringa
Jongerengroep • vanaf 12 jaar
Elk jaar weer merk ik dat de jongeren op TEEU artistieke duizendpoten zijn. Daar zijn we stevig meer aan de slag geweest. Dit jaar is de workshop van de jongerengroep een broedplaats voor tekenkunst, film, verhalen en natuurlijk muziek geweest. Verbeelding in optima forma.
[4] Cocky van de Burgt
CF • niveau 1-2
Oude en nieuwe deunen en dansen uit Amsterdam en de lage landen. Van leuke meezingers tot swingende juweeltjes. We hebben onze eigen zang(ers) en dans(ers) begeleid.
[5] Gerard Gerritsen
CF • niveau 1-2
Voor de een beginnende of begonnen trekharmonicaspeler of de wat minder bedrevene is de workshop van Gerard Gerritsen de uitgelezen kans geweest.
[6] Yann-Fañch Perroches
GC • niveau 2
Goed onafhankelijk linker- en rechterhand kunnen gebruiken.
De karakteristieke dansen uit het Bretonse repertoire bestuderen: Laridé, An dro et Hanterdro, Gavotte, Plinn... (ook rekening houdend met de belangstelling van de leerlingen). Dat is het credo van deze groep geweest. Met succes.
[7] Gaelle dos Santos
GC • niveau 3
Een muzikale ontmoeting in een warme en feestelijke sfeer. Aan de hand van eigen composities en geluidsopnames (karaoke) hebben we gewerkt aan samenspel, interpretatie, luisteren, creativiteit, nuanceringen en ritmes.
[8] Ingunn Bjørgo
CF • niveau 2-3
In deze groep is mijn stevig aan de slag gegaan met ‘AskerLadd på avveie’ en ‘The accordion castle’. Beiden eigen composities van Ingunn: die laatste zelfs speciaal voor Trek er es Uut.
[9] Kok de Koning
3-rijer GCF of 2-rijer GC én CF (neem twee instrumenten mee!) • niveau 2-3
Popliedjes spelen met een trekharmonica is leuk om te doen. Je kunt natuurlijk een melodie spelen en met de bassen begeleiden. Leuker is het om een begeleiding neer te zetten voor een zangpartij die jij zelf of iemand anders zingt. Nog leuker is het om samen te spelen met andere instrumenten en zelf te zingen of een zanger te ondersteunen zodat er een bandgevoel ontstaat.
[10] Mel Biggs
CF • niveau 2-3
Voor mensen die uit het hoofd willen leren spelen
Ik snap dat het vaak een ontmoedigend vooruitzicht kan zijn om zonder bladmuziek of tablatuur (cijfertjes) te spelen, maar heel veel mensen zouden graag uit het hoofd willen kunnen spelen. Daar zijn alleen oefening, geduld en volharding voor nodig, zoal bij alles wat je nieuw leert!
[11] Remco Sietsema
CF • niveau 2
In deze workshop ging het los met de nuances van de ritmische meerstemmigheid. Het spelen in een groep vergt namelijk een andere benadering, dan wanneer je alleen speelt.
[12] Jan Budweis
CF • niveau 3
Tango is in de hele wereld bekend en ongelofelijk veelzijdig in klank en stijl. Nu is de trekzak geen tango-instrument, maar er is heel veel mogelijk en wat precies, dat hebben wij succesvol bekijken in deze workshop.
[13] Mark Söhngen
CF • niveau 2
We hebben ons tijdens deze workshop verdiept in de Wals, Valse, Waltz, Walzer: in driekwartsmaat de wereld rond!
[14] Perepau Ximenis
Wat de harmonica’s betreft: alleen GC!
Bij Perepau’s workshop Inleiding in de Catalaanse Rumba waren behalve trekharmonika’s ook andere muziekinstrumenten welkom.
[15] Joan Naspleda en Daniel Regincós
Het dansen van de ‘ball pla’, ‘jota’ en ‘sardana’, zoals we dat vorig jaar gedaan hebben bij TEEU voert ons rechtstreeks naar de bewegingen en de energie van de echte Catalaanse dans.