Trekharmonika groeide uit
van troost tot professie

Theo Rikken, de importeur van Bompezzo Harmonica’s en een van de organisatoren van het jaarlijks harmonicatreffen ‘Trek er es Uut’, is maandag 5 maart 2001 in het St. Radboudziekenhuis in Nijmegen aan een hartstilstand overleden.

5 maart 2001

Theo Rikken belandde al jong in de WAO, en de maatschappelijke geringschatting die hij hierdoor ondervond deed hem veel pijn. De muziek bracht hem er weer bovenop en werd uiteindelijk zijn nieuwe professie. Menig trekharmonikaspeler heeft de liefde voor het instrument aan hem te danken.

Zaterdag 10 maart hebben Theo’s familieleden en vele vrienden hem uitgeleide gedaan. Zijn dochter Ilja bracht een lied van John Denver ten gehore. Mark Söhngen sloot af met een droevig klinkende klezmermelodie, die langzaam over ging in ‘L’eau Vivant’, het clublied van het Groesbeekse trekharmonikagezelschap ‘Woarum Nie’, waarvan Theo Rikken deel uitmaakte.
 

Eén ding mag duidelijk zijn: ‘Trek er es uit’ zal zeker de landelijke ultieme trekharmonikahappening van het jaar blijven. Zo zou Theo het zeker hebben gewild.
Maar onwillekeurig zullen we elk moment van die dagen aan hem denken, omdat zijn opmerkelijk zware stem met ruis, waarmee hij alle aan- en afkondigingen deed, niet meer zal klinken. In onze harten destemeer.
 

Mogen velen de fakkel van de diatonische liefde overnemen en verder dragen!
 

Eduard Bekker


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Trek er es Uut     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2001         > IM Theo Rikken

Google Analytics Alternative