Helaas pindakaas. Door te weinig inschrijvingen kan dit evenment geen doorgang vinden. We bekijken andere mogelijkheden om Trek er es Uut weer toe doen opleven.

Met vriendelijke groeten, Eduard Bekker, initatiefnemer.

Nano-Trek er es Uut in de polder

Catalaans balgen op de boerderij

Liv Hallum López-Llauder en Ivan Caro verzorgen samen de Catalaanse polderworkshop bij Zoeterwoude.
  • Liv Hallum López-Llauder en Ivan Caro verzorgen samen de Catalaanse polderworkshop bij Zoeterwoude.


Sinds Trek er es Uut is gestopt, komen er minder buitenlandse docenten naar Nederland. Reden om dit te doorbreken met twee Catalaanse docenten.

 

vrijdag 12 t/m zondag 14 augustus 2022
door Eduard Bekker

Het levendige decor van dit evenement is boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Het is een experiment, want een dergelijk gebeuren is op deze locatie als voor ondergetekende een nieuw avontuur. De docenten blijken in elk geval al gecharmeerd te zijn van deze landelijke omgeving.

Het zal een catalaanse workshop worden. De workshop is in handen van Liv Hallum López-Llauder uit Catalonië. Ivan Caro, die deel uitmaakt van de formatie waar beiden in spelen, zal dansinstructies geven en blaasinstrumentale bijstand verlenen bij de mini-optredens en jam-sessies.

Trek er es Uut

In 2018 en 2019 had Mark Söhngen Liv al uitgenodigd. Beide keren bleek ze toch verhinderd. Naast dat ze een van de populairste docenten uit de Catalaanse Pyreneeën is, is ze met haar band ook een heel veel gevraagde muzikante, die zich moeilijk los kan maken van de vele lessen en concerten die ze geeft (ook aan kinderen). En in 2020 toen ze eindelijk wel zou kunnen, samen met de minstens even enthousiaste gralla- occarina- en fluitspeler Ivan Caro, strandde Trek er es Uut door de de coronamaatregelen. En nu is helaas Trek er es Uut naar het zich laat aanzien voorgoed van de baan.
Echt waar?

Er zijn meer plekken op het erf van Het Geertje waar je terecht kunt met je trekharmonica – vaak tot vreugde van het publiek dat de boerderij bezoekt voor de winkel en de ‘beestenboel’.
  • Er zijn meer plekken op het erf van Het Geertje waar je terecht kunt met je trekharmonica – vaak tot vreugde van het publiek dat de boerderij bezoekt voor de winkel en de ‘beestenboel’.


Nano-gebeuren

Met dit verlengde workshopweekend hoop ik de sfeer van Trek er es Uut toch weer een beetje terug te kunnen brengen – zij het op nano-schaal: internationale docenten en er kan weer worden overnacht in tenten.

Ook ander publiek

Wat het wel bijzonder maakt, is dat overdag veel gezinnen uit de omgeving op het boerenerf te vinden zullen zijn. Ik heb ervaren dat dit publiek de muziek van de trekzak buitengewoon waardeert. Dat weet ik, omdat vrienden en ik er regelmatig voor de lol hebben gespeeld. Ouders met kinderen vinden die onverwachte muziek uit de ‘kleine’ balg erg leuk. En mijn idee is dan ook om optredens een open podium en een concert van Liv en Ivan overdag te organiseren, zodat het publiek kennis kan maken met het plezier dat de trekzak een mens kan bezorgen! Wie weet groeit daar nog wat moois uit!
 

VRAGEN?

Informatie over ’t Geertje

Onze workshoplocatie ligt op het grondgebied van Zoeterwoude, maar bevindt zich eigenlijk dichter bij de bebouwing van het de afgelopen decennia uitgedijde Zoetermeer.

> Meer

Niet alleen voor onze gastgevers, maar ook voor mij is dit een experiment, wat ook niet zonder financiële risico’s is. Mocht het slagen, dan is het zeker voor herhaling vatbaar. De omgeving leent zich ook mooi voor een docent die vertrouwd is met traditionele inheemse muziek.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist

Google Analytics Alternative