Workshop Trekzakacademie

Klezmer door Mark Söhngen

Klezmer, Joodse instrumentale muziek voor op bruiloften en andere feesten, vrolijk, melancholisch, ingetogen, opzwepend en dit soms allemaal tegelijk in één nummer.
Een beetje exotisch maar voor ons meestal goed te begrijpen en ook goed te spelen op onze tweerijertjes in CF.

16 juni
door Wouter Kuyper

Oorspronkelijk afkomstig uit Oost Europa, daar bijna (letterlijk) uitgestorven sinds WO II, in Amerika in de jaren ’70 nieuw leven ingeblazen door joodse conservatorium-studenten en sindsdien wereldwijd populair geworden bij muzikanten en publiek.

We kiezen een paar melodieën uit het rijke klezmer-repertoire, we gaan kijken hoe we die mooi kunnen laten klinken waarbij we letten op vingerzetting, dynamiek, balgvoering en interpretatie.

Mark speelt trekharmonica sinds 1970 in allerlei folk-gerelateerde bandjes, schrijft muziekboeken en geeft lessen en workshops.

Deze workshop vindt plaats in Nieuwegein, op de museumwerf Vreeswijk. Deze museale scheepswerf is nog steeds in werking, en repareert schepen van voor 1950. De reguliere lessen aan de trekzakacademie vinden hier ook plaats.
 

INSCHRIJVEN

Er is inmiddels al een wachtlijst. Het is niet onwaarschijnlijk in de huidige tijden met griep, covid en quarantaines hier en daar dat niet iedereen kan die avond, dus stuur me vooral een mail om je op de wachtlijst te plaatsen, de kans is groot dat je dan nog mee kan doen.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2022         > Workshops bij Wouter Kuyper           > Mark Söhngen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)