Soloconcert met traditionele liederen

Medemblik Special met Andrea Capezzuoli

Andrea, Milanees accordeonist die al meer dan 30 jaar aanwezig is in de folkscene, presenteert in deze Special een soloconcert met traditionele liederen en muziek uit het Italiaanse noordwesten (Lombardije, Piemonte, kanton Ticino). De geschiedenis en de verhalen van onze voorouders, verteld door middel van liederen die verloren zijn gegaan in de nevelen van de tijd.

zondag 20 oktober 2024

Volksmuziek komt in feite niet uit een specifiek tijdperk, aangezien de overdracht ervan in mondelinge vorm plaatsvond (van zanger tot zanger), kan elk gepresenteerd nummer tweehonderd, maar ook duizend jaar oud zijn.
Liederen, muziek en dansen uit tijden waarin geen massamedia aanwezig waren en elk feit, als nieuws, prachtig of tragisch, werd verteld via muziek en ging op deze manier ‘de wereld rond’, bij elke stap bewerkt, verrijkt, benadrukt en getransformeerd, werden het fabels, anekdotes en mythes.

Ballades

Een concert dus samengesteld uit ballades, liefdesliederen, werkliederen, rituele liederen, romantische en levendige dansen. Muziek die verteld van gevoelens en angsten en de geneugten van een plattelandswereld die voor altijd verdwenen is. Andrea brengt het tot leven met zijn stem en trekzak. Een levendig concert dat het publiek een avond lang meeneemt in suggestieve sferen en omhullende klanken, spannend en intens.
 

Andrea Capezzuoli is trekzakspeler, zanger, doedelzakspeler, componist en arrangeur.

  • Hij was de oprichter van vele folkgroepen, zoals ‘Terantiqua’ (1991), ‘La Magiostra’ (1996), ‘Musicanta’ (1998), ‘Din delón’ (2000).
  • Hij was trekzakspeler in de groepen ‘Picotage’ (Franse muziek), ‘O Calascione’ (muziek uit Zuid-Italië) en doedelzakspeler in het oude-muziek ensemble ‘La chambre du RoyRené’.
  • In 2006 richtte hij Andrea ‘Capezzuoli e Compagnia’ op. Met deze groep treed hij momenteel op tijdens de belangrijkste Italiaanse en buitenlandse festivals (Canada, Peru, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Tsjechië, Spanje, Portugal, Zwitserland).
  • In 2017 trad ‘Andrea Capezzuoli e Compagnia’  tijdens een Special avondvullend op in Medemblik.
  • Ook is Andrea de trekzakspeler in meerdere formaties zoals ‘BandaBrisca’, ‘Soleluna’ en ‘Matapuexi’. Hij heeft duizend concerten, zeventien opnames en deelnames aan talloze radio- en radioshows en televisie-uitzendingen op zijn naam staan.
  • Sinds 1996 is hij trekzakdocent met cursussen en privélessen. Hij houdt workshops in Italië en in het buitenland (België, Nederland, Duitsland, Spanje, Frankrijk).
  • In 2012 publiceerde hij een trekzakmethode, ‘Manuale di Organetto Diatonico’.
  • In 2015 maakte hij deel uit van de jury van de prestigieuze PIF: ‘Castelfidardo International Accordion Award’, section ‘Organetto - Worldmusic’.
  • Van 2016 tot 2020 was hij artistiek directeur van twee volksfestivals die al 25 jaar worden gehouden in diverse gemeenten in de provincie Foggia ‘Zingaria’ en ‘Capodanze’.

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2024         > Trekzakavond Medemblik Speciaal Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)