Buitenlands repertoire, buitenlandse maten

Doorslaande Tongen doet
een grensoverschrijdend maatje meer

De docenten. Met de klok mee: Geert Oude Weernink, Wouter Kuyper, Harry Dijkstra, Greet Wuyts, Raquel Gigot en Judica Lookman.
  • De docenten. Met de klok mee: Geert Oude Weernink, Wouter Kuyper, Harry Dijkstra, Greet Wuyts, Raquel Gigot en Judica Lookman.


Afgelopen jaar waren de deelnemers erg enthousiast over de docenten. Daarom zijn ze ook dit jaar weer bijna allemaal present. Ja, we durven het aan dit keer zes in plaats van vijf workshops te organiseren. We hebben twee buitenlandse docenten. En bij maar liefst twee groepen zijn ook andere instrumenten welkom! We hebben de docenten gevraagd om buitenlandse nummers en ook afwijkende maten. Het wordt spannend!

22 - 24 november 2024
door John, Mieke en Eduard

Als docenten hebben we dit jaar Geert Oude Weernink en Harry Dijkstra (Groningen), Raquel Gigot (Wallonië), Greet Wuyts (Vlaanderen), Wouter Kuyper (Nieuwegein) en last but not least Judica Lookman (Wageningen). Een ieder heeft zo haar/zijn specialisme op het gebied van buitenlands repertoire en maatvoering.

En dit allemaal in
De Beukenhof in Biezenmortel.
Verdwaal mee in dit sfeervolle voormalige klooster!

Dit zijn de docenten, allen voorzien van een inschrijfknop:

Italiaanse trekharmonicamuziek voor gevorderde spelers

De Harmonicahoek

Geert Oude Weernink - Niveau 3
In Italiaanse muziek vind je veel zon en vrolijkheid én de nodige muzikale uitdagingen. Het is heerlijke muziek die gemaakt lijkt voor onze organetto’s; of we nou polka’s uit de Abruzzen, eindeloos klinkende tarantella’s uit Sorento, mazurka’s uit Veneto of giga’s uit de maarte spelen.

> Meer

Raquel onthult je de geheimen van verschillende stijlen

De Harmonicahoek

Raquel GigotNiveau 3
We werken samen op frasering, accenten, swing, ritmiek, variaties, begeleiding met bassen en rechterhand en maken tijd voor arrangeren. Zeker al op het menu: folk muziek uit Wallonië en Vlaanderen, musette van de jaren 30... Bovenal vinden we veel plezier in het samen spelen.

> Meer

Gemengde groep met muziek uit Turkije, Koerdistan en de Balkan

De Harmonicahoek

Judica LookmanNiveau 2 tot 3
Muziek en onderwijs zijn mijn grote passies. Ik ben elke dag wel met muziek bezig. Ik werk als coach en uitvoerder van muziekonderwijs op scholen en ben daarnaast in mijn vrije tijd koordirigent en natuurlijk trekharmonicaspeler in de muziekgroep Madlot en De Trekvogels.

> Meer

Ah! la belle gigue!

De Harmonicahoek

Greet WuytsNiveau 2 tot 3. Dit alles op diatonische accordeon GC
In deze workshop werken we rond traditionele dansmuziek uit West-Europa, zowel uit de oude doos als nieuw geschreven en eigentijds gearrangeerd.

> Meer

Multi-instrumentale meerstemmigheid

De Harmonicahoek

Harry Dijkstra • trekharmonica CF niveau 3 en andere muziekstrumenten
In de workshop gaan we met verschillende, meerstemmige stukken aan de slag waarbij het goed naar elkaar luisteren en belangrijke rol speelt.

> Meer

Grensoverschrijdend walsen

De Harmonicahoek

Wouter Kuyper • trekharmonica CF niveau 2 tot 3
Waarschijnlijk was de eerste melodie die je leerde op je trekzak een walsje. Een mooie driekwartmaat, hoempapa, je weet wel. En dat blijft mooi, ook als je al wat beter speelt. Maar dit jaar is het thema ‘vreemde maatsoorten’, dus driekwarts-walsen zijn uit den boze… Walsen kan gelukkig ook in andere maatsoorten.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2024         > Doorslaande Tongen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)