Sole e musica allegra!

Italiaanse trekharmonicamuziek
voor gevorderde spelers

In Italiaanse muziek vind je veel zon en vrolijkheid én de nodige muzikale uitdagingen. Het is heerlijke muziek die gemaakt lijkt voor onze organetto’s; of we nou polka’s uit de Abruzzen, eindeloos klinkende tarantella’s uit Sorento, mazurka’s uit Veneto of giga’s uit de maarte spelen.

Geert Oude Weernink - Niveau 3

Samen onderzoeken we de kracht, de structuur én tegelijkertijd ook de vrijheid van een handvol typisch Italiaanse melodieën en zien we dat je met die eigenschappen tot heel persoonlijke expressies kunt komen.
We spelen op een twee-rijer in C/F stemming, bij voorkeur zonder gedraaide vijfde knop. Noten kunnen lezen is handig maar niet noodzakelijk.
 

INSCHRIJVEN

In 1977 kocht ik mijn eerste trekharmonica en leerde, bij gebrek aan lesmogelijkheden, zelf erop te spelen. Het begon met Engelse Morris-dansmuziek, spoedig gevolgd door Ierse reels en jigs.
Na het organiseren en meemaken van een optreden in Groningen van een toen (1983) nog piepjonge Riccardo Tesi kwam daar de warme belangstelling voor Italiaanse muziek bij. Die interesse bleef en breidde zich later uit tot meer mediterrane muziekjes en dat leidde tot de start van Oriënt Express, een groep die tot eind jaren negentig voornamelijk Turkse en Balkanmuziek speelde en die te zien was op festivals in o.a. Italië, België en Canada.
Momenteel speel ik solo een gevarieerd repertoire en Ierse muziek in enkele gelegenheidsensembles in het noorden. Behalve het zelf spelen bied ik als programmeur buitenlandse folk-ensembles een podium in Groningen in SPOT- De Oosterpoort en op het Noorderzon Festival.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2024         > Doorslaande Tongen           > Geert Oude Weernink Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)