Grensoverschrijdend walsen

Foto: Ronald Rietman

Waarschijnlijk was de eerste melodie die je leerde op je trekzak een walsje. Een mooie driekwartmaat, hoempapa, je weet wel. En dat blijft mooi, ook als je al wat beter speelt. Maar dit jaar is het thema ‘vreemde maatsoorten’, dus driekwarts-walsen zijn uit den boze… Walsen kan gelukkig ook in andere maatsoorten.

Wouter Kuyper • trekharmonica CF niveau 2 tot 3

We gaan zwieren en draaien in vijfkwart, achtkwart, of zelfs elfkwart. Of misschien blijven we toch in 3, maar dan op z’n Zweeds, want dan is het wel in drie…maar,…… Dat is technisch een kleine uitdaging, maar het onderliggend vraagstuk is natuurlijk hoe je dat ‘mooi’ doet.
 

INSCHRIJVEN

Wouter Kuyper (1978) is sinds zijn 10de jaar al bezig met de volksmuziek. Eerst met blokfluit, daarna met doedelzak, en vervolgens sinds zijn 15e ook met de trekharmonica. Na vele stages (en de daarbij horende nachten) gevolgd te hebben, onder andere in Gooik (BE), St. Chartier (FR), Trek er es Uut en ‘Schier’ in Nederland, speelt hij nu onder andere met de Nederlandse Balfolkband Wouter en de Draak. Ook speelt hij in Gheselscap Goet ende Fyn (middeleeuws en andere oude muziek) en in BmB, Androneda en nog meer.
Hij heeft al jaren zijn eigen trekzakacademie en heeft lesgegeven bij Trek er es Uut, Doorslaande Tongen en de Stichting Volksmuziek Nederland (SVN).
 


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2024         > Doorslaande Tongen           > Wouter Kuyper Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)