Harmonicainformatiebeurs 2006

Mieke Smits mag bij de optredens de spits af bijten.
  • Mieke Smits mag bij de optredens de spits af bijten.
Foto: Djoen Liem

Wietse Pathuis heeft tevens een grote liefde voor draaiorgels. Het beïnvloedt ook zijn stijl en genre, die hij hier (zie de video) demonstreert op diverse soorten trekharmonica’s.
  • Wietse Pathuis heeft tevens een grote liefde voor draaiorgels. Het beïnvloedt ook zijn stijl en genre, die hij hier (zie de video) demonstreert op diverse soorten trekharmonica’s.


Keith hancock uit Engeland, is niet de enige die zijn harmonica zingend begeleidt.
  • Keith hancock uit Engeland, is niet de enige die zijn harmonica zingend begeleidt.


De paparazzor van het Diatonisch Nieuwsblad in volle actie.
  • De paparazzor van het Diatonisch Nieuwsblad in volle actie.


Pot, Lienen en Baumgarten staan altijd garant voor het eigentijdse genre.
  • Pot, Lienen en Baumgarten staan altijd garant voor het eigentijdse genre.


“Mooie Jet met haar trekharmonica”, zoals Hanneke Groenteman haar noemde bij het nieuwjaarsconcert: geen woord te veel gezegd. Maar ook haar spel zou een lichtend voorbeeld kunnen zijn voor de jongste generatie.
  • “Mooie Jet met haar trekharmonica”, zoals Hanneke Groenteman haar noemde bij het nieuwjaarsconcert: geen woord te veel gezegd. Maar ook haar spel zou een lichtend voorbeeld kunnen zijn voor de jongste generatie.


Overal kunnen de harmonica’s worden getest. Hier wordt een Serenellini - het topmerk van Berend Kok - nader gekeurd.
  • Overal kunnen de harmonica’s worden getest. Hier wordt een Serenellini - het topmerk van Berend Kok - nader gekeurd.


We zeiden ‘Berend Kok’. Hier ziet u hem.
  • We zeiden ‘Berend Kok’. Hier ziet u hem.


Mark Söhngen is redelijk tevreden over deze eenrijer van de Oostduitse Firma Weltmeister (soms opduikend onder de naam ‘Harmona’). Hij kan zich er behoorlijk op uitleven, hier bij de Stand van Dinie Zweverink. Je ziet en hoor het op het videootje.
  • Mark Söhngen is redelijk tevreden over deze eenrijer van de Oostduitse Firma Weltmeister (soms opduikend onder de naam ‘Harmona’). Hij kan zich er behoorlijk op uitleven, hier bij de Stand van Dinie Zweverink. Je ziet en hoor het op het videootje.


Maar deze tweedehands van Martin is toch een verschil. Wat speelt die licht en die bassen..., je voelt ze trillen tot in je buik!
  • Maar deze tweedehands van Martin is toch een verschil. Wat speelt die licht en die bassen..., je voelt ze trillen tot in je buik!


De eenrijers van bouwer Frans van der Aa zijn trouwens ook prima. En niet alleen de eenrijers, zoals Frans zelf hier voor zijn stand demonstreert. (Zie de video).
  • De eenrijers van bouwer Frans van der Aa zijn trouwens ook prima. En niet alleen de eenrijers, zoals Frans zelf hier voor zijn stand demonstreert. (Zie de video).


De molenaar uit Koog aan den Zaan test een Castagnari(-etje) uit bij de stand van Henk Kuik.
  • De molenaar uit Koog aan den Zaan test een Castagnari(-etje) uit bij de stand van Henk Kuik.


De Utrechtse bouwer en restaurateur Karel van der Leeuw uit Buurmalsen speelt op een zijner instrumenten wat voor bij zijn stand.
  • De Utrechtse bouwer en restaurateur Karel van der Leeuw uit Buurmalsen speelt op een zijner instrumenten wat voor bij zijn stand.
Video: Eduard Bekker

Ook bladmuziek is volop te bekijken en te kopen, zoals hier bij de stand van Ad Kwakernaat.
  • Ook bladmuziek is volop te bekijken en te kopen, zoals hier bij de stand van Ad Kwakernaat.


Nieuw dit jaar zijn de workshops. Hier wordt een nummer op de gang ingestudeerd.
  • Nieuw dit jaar zijn de workshops. Hier wordt een nummer op de gang ingestudeerd.


Hier Wouter Kuyper met op gitaar Sander v/d Schaaf. Modern, maar toch traditioneel. Regelmatig te zien op Balfolks door heel Nederland. Sander en Wouter zijn 2/3 deel van Lirio, maar spelen special voor deze beurs met z’n 2-en.
  • Hier Wouter Kuyper met op gitaar Sander v/d Schaaf. Modern, maar toch traditioneel. Regelmatig te zien op Balfolks door heel Nederland. Sander en Wouter zijn 2/3 deel van Lirio, maar spelen special voor deze beurs met z'n 2-en.


Bas van der Poll van de veelgeroemde Cajun Company (‘de beste authentiek spelende Cajunband buiten Europa’) is enige zelfspot niet vreemd. “Wat ik doe kan helemaal niet: Cajun op de ‘accordion’ zonder begeleiding is eigenlijk geen Cajun”. Hij miste node de gitaar van zijn eega Monique Neuteboom. Af en toe begeleidt hij zichzelf met het bekende Cajun-Frans.
  • Bas van der Poll van de veelgeroemde Cajun Company (‘de beste authentiek spelende Cajunband buiten Europa’) is enige zelfspot niet vreemd. “Wat ik doe kan helemaal niet: Cajun op de ‘accordion’ zonder begeleiding is eigenlijk geen Cajun”. Hij miste node de gitaar van zijn eega Monique Neuteboom. Af en toe begeleidt hij zichzelf met het bekende Cajun-Frans.


Gelukkig, daar komt ook nog een spontane begeleider met triangel.
  • Gelukkig, daar komt ook nog een spontane begeleider met triangel.


Greet Wuyts en Jan Leeflang spelen beheerst en ingetogen. De doedelzak in combinatie met de trekzak (de opvolger) is eigenlijk een anachronisme, maar combineert altijd goed.
  • Greet Wuyts en Jan Leeflang spelen beheerst en ingetogen. De doedelzak in combinatie met de trekzak [de opvolger] is eigenlijk een anachronisme, maar combineert altijd goed.
Foto: Eduard Bekker

Uiteindelijk krijgt het duo de mensen aan het dansen, maar veel ruimte is er niet.
  • Uiteindelijk krijgt het duo de mensen aan het dansen, maar veel ruimte is er niet.



Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2006         > Harmonicainfobeurs           > Impressie Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)