Groot promotor traditionele muziek

Peter Koene overleden

Het was een schok voor mij toen ik afgelopen zaterdag 15 juni de rouwadvertentie zag: Peter Koene, volksmuzikant en jarenlang voorzitter van de Stichting Volksmuziek Nederland is op 9 juni geveld door die venijnige ziekte, waarvan we de naam vaak alleen met de beginletter uitspreken.

zondag 9 juni 2013
door Eduard Bekker

Het is me opgevallen, dat de laatste tijd veel mensen overlijden, waarvan ik vind dat het nog lang hun tijd niet was. Bij Peter Koene, in april 65 geworden, is dat niet anders.

Peter Koene met mandoline tijdens een optreden van Madlot in Wageningen in september 2000.
  • Peter Koene met mandoline tijdens een optreden van Madlot in Wageningen in september 2000.


Toch kunnen we terugkijken op een zeer vruchtbaar leven. Zelf ken ik hem als energiek muzikant: zingend tijdens het SVN-weekend ‘Traditionele Muziek van de Lage Landen’ en in de Wageningse formatie Madlot.

Van eigen bodem

Hoewel Peter zelf geen trekzak speelde, zijn trekharmonicaspelers met een voorkeur voor het traditionele genre van eigen bodem hem veel dank verschuldigd: hij hield decennia lang deze muziek levend.

Via de eerste stappen van de Stichting Volksmuziek Nederland op internet in 1997 ontdekte ik deze organisatie als beginnend harmonicaspeler en gaf me op voor het ‘Diatonisch Weekend’. De rest is geschiedenis.

Ik wens zijn gezin en naast sterkte met het verwerken van dit verlies, maar hoop dat ze veel troost mogen putten uit de muzikale herinneringen die hij voor ons allen heeft achtergelaten.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2013         > Peter Koene overleden Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)