Een van de populairste TEEU-docenten

Carl Erik Lundgaard Jenssen

De Deen Carl Erik Lundgaard is een van de populairste docenten bij ‘Trek er es Uut’.
  • De Deen Carl Erik Lundgaard is een van de populairste docenten bij ‘Trek er es Uut’.
Foto: Gert-Jan Kamphorst

Van de Deense trekharmonicaspeler/accordeonist Carl Erik Lundgaard Jenssen hoef je een tune niet letterlijk op te vatten. “Geef er je eigen draai aan, dan wordt het jouw muziek. Daar is het juist volksmuziek voor”, is zijn credo.

Regelmatig zal hij in De Harmonciahoek dan ook opduiken.
 

Kyrkpolska

De Harmonicahoek

Dit is eigenlijk de eerste echt gevoelige deun die ik hoorde op de trekharmonica. In 1998 tijdens mijn eerste Trek er es Uut, van Carl Erik Lundgaard Jensen.

> Meer

Carl Erik Lundgaard en Lang Linken

De Harmonicahoek

Van Carl-Erik zijn heel wat deunen bekend. Hij geeft ze echter uit zonder nummernotatie. Dus werk aan de winkel voor mensen, die die nummertjes er toch wel graag bij willen zien.

> Meer

Trekzak ‘On air’ in Zuid-Holland

De Harmonicahoek

vrijdag 24 februari 2006
Het is me ooit één keer gebeurd, dat een tong van mijn harmonica afbreekt. In al die tien jaren dat ik er een heb. Maar gisteren was het dan de tweede keer. En dat op een moment dat om het even eufemistisch uit te drukken ‘minder goed’ uitkwam, namelijk tijdens het warmspelen, één minuut voordat ik live in de ochtenduitzending van Radio West mijn opwachting maakte.

> Meer

Gevoelige melodieën op dansinstrumenten

De Harmonicahoek

Februari 2002
Hoe een ‘trekzak’ ook kan ontroeren heeft iedereen die op zaterdag 2 februari aan de tv gekluisterd zat kunnen getuigen, toen Carel Kraayenhof op de bandoneon ‘Adios Nonino’ van Astor Piazzolla vertolkte bij het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Máxima.

> Meer

Neuriënd de band versterken

De Harmonicahoek

DN • Nummer 55, jaargang 16, december 1999
Les krijgen bij de Deen Carl-Erik Lundgaard Jenssen is een voorrecht. De meesten die zich bij het hemelvaartstreffen voor zijn groep opgeven, vissen naast het net, want de groep is zwaar overtekend. Alleen diegenen die lid zijn van Trek er es Uut of per Girotel betalen lijken bij de dertien gelukkigen te kunnen horen.

> Meer

En ook enkele videofragmenten:


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Dossiers         > Carl Erik Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)