De Harmonicahoek Lessen & Optredens

Wij geven sinds de corona-crisis ook online lessen, via bijvoorbeeld Jitsi (zie boven), Facebook en Facetime. Dit bevalt zo goed, dat we dit blijven doen. Vooral voor beginners is het erg handig.
  • Wij geven sinds de corona-crisis ook online lessen, via bijvoorbeeld Jitsi (zie boven), Facebook en Facetime. Dit bevalt zo goed, dat we dit blijven doen. Vooral voor beginners is het erg handig.


Mijn naam is Eduard Bekker, trekharmonica-speler te Den Haag. Ik laat je graag kennismaken met dit handige instrument.

Geen accordeon

De trekharmonica heeft een opmerkelijke klank en wijkt af van de (chromatische) accordeon, die veelal met pianotoetsen (klavier) is uitgerust. De accordeon heeft onder één knop of toets slechts één toon, de trekharmonica twee: eentje die je hoort als je duwt, en eentje die je hoort als je trekt. Daardoor kan er bij het spelen een aangename cadans ontstaan die verleidt tot dansen.

Kinderen

De trekharmonica (ook wel kortweg ‘trekzak’ genoemd) is dan ook een instrument bij uitstek om dansers te begeleiden. Dit kan ook goed van pas komen bij het begeleiden van kinderen bij zangles of kringspelen. Dat geldt ook voor Sinterklaas- en Kerstliedjes.
Daarom is een trekharmonica hèt instrument bij uitstek voor onderwijzers en onderwijzeressen op basisscholen! En niet in de laatste plaats omdat het instrument veel compacter is dan de accordeon.

Bomenbuurt Den Haag

Voor lessen kunt u bij ons terecht in de Haagse Bomenbuurt.

De lessen worden gegeven op

Wilgstraat 61
2565 MC DEN HAAG
Tel. 070 - 7370111
@: e.bekker@harmonicahoek.nl

 

Optreden

Ik speel graag voor gezelschappen als achtergrondmuziek bij feesten en partijen, maar verzorg ook met plezier een onderhoudend solo-programma.
Kosten: € 60,– eerste uur, elk volgend uur € 30,–
(in Den Haag; buiten Den Haag komen de reiskosten erbij).


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Service       > Docenten         > Eduard Bekker Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)