Zonovergoten succes

Veelzijdig harmonicafestival Veldhoven

Jammen. Het Trekzakfestival biedt hier volop de gelegenheid toe.
  • Jammen. Het Trekzakfestival biedt hier volop de gelegenheid toe.
Foto: Lia

We missen Trek er es Uut, maar gelukkig is het Trekharmonica-festival Veldhoven weer ‘alive & kicking’ met workshops, open podium en jammen alom.

zondag 24 september 2023
door Eduard Bekker

Het weer zit mee: de hele dag stralende zon. ’s Ochtends zijn er de twee workshops van Wendy Bol (beginners) en Wouter Kuyper (gevorderden) en ’s middag is het los gegaan met een uitgebreid Open Podium waar het publiek zich heeft kunnen verpozen met muziek uit uiteendlopende wisseltonige richtingen. Buiten is uitgebreid gejammed en ook liefhebbers die ook graag de poppetjes aan het spelen zien hebben een ruime keuze kunnen maken uit het aanbod van Wijtze Pieter en Irina uit Berkel.

De benefietverkoop uit de verzameling bladmuziek en vakliteratuur van Rob de Gruyter.
  • De benefietverkoop uit de verzameling bladmuziek en vakliteratuur van Rob de Gruyter.
Foto: Lia

Benefietverkoop

Ook bleek er een ruim aanbod van 2de hands bladmuziek uit de nalatenschap van Rob de Gruyter. Hij heeft zijn schatten aan bladmuziek ter verkoop aangeboden voor een goed doel. Dat goede deel bleek ondergetekende te zijn. Uiteraard ben ik er heel blij mee: het onderhoud en actualiseren van De Harmonicahoek is dagelijks werk: dat betreft vooral de agenda, maar ook grotere klussen, zoals berichten voor de homepage, impressies van harmonicatreffens en niet te vergeten het verwijderen van chromaten uit het harmonica-aanbod op Marktplaats, die er – ondanks een filtrerend script – zich toch weer tussen weten te wringen.

Conservatorium

Wat mij persoonlijk buitengewoon blij maakt is de ontmoeting met een meisje dat bij het conservatorium in Enschede de trekharmonica als hoofdvak heeft gekozen. Ze is enthousiast voor het instrument geworden dankzij haar vader met wie ze regelmatig Trek er es Uut heeft bezocht.
De populariteit van de trekharmonica is bij mensen met conservatoriumopleiding niet zo vanzelfsprekend – zelfs niet in Enschede –, dus dit klonk mij als muziek in de oren!

Kortom die dag heeft weer garant gestaan voor een aardige video- en foto-impressie.

Meer:

Een kleine foto-impressie van Lia:

Jan HoogAntink is vaste gast met zijn verzameling Oost-Europese balginstrumenten.
  • Jan HoogAntink is vaste gast met...
Een fantinist. Dat zal vast een Achterhoeker of misschien een Twent kunnen zijn!
  • Een fantinist. Dat zal vast een ...
Ook hier gaat de opbrengst naar een goed doel: een oud hotel dat nu verbouwd wordt om daar ondermeer voor de jeugd muziekkampen te houden.
  • Ook hier gaat de opbrengst naar ...
Tja. Er is een tijd van vertrekken.
  • Tja. Er is een tijd van vertrekk...

Een impressie van Helma Mollenkamp:

‘Mooie afwisseling van stijlen en verschillende niveaus’

De Harmonicahoek

zondag 24 september 2023
Eerlijk is eerlijk, we hadden natuurlijk het weer mee (Zondag in het Zuiden, zoals Lia Verheijen al zei) maar wat was het een leuke dag!

> Meer

De aankondiging:

Trekharmonica- & mondharmonicafestival Veldhoven

De Harmonicahoek

zondag 24 september 2023
Op zondag 24 september vindt in Museum ‘t Oude Slot het gezellige en muzikale Trekharmonicafestival Veldhoven plaats. Dit festival trekt elk jaar een groot aantal muzikanten die deze middag muziek komen spelen. De trekharmonica en de mondharmonica spelen de hoofdrol, maar alle ondersteunende muziekinstrumenten zijn welkom om mee te spelen! Lekker op het terras of op het open podium! Alle genres komen voorbij, van luisterliederen met een knipoog, folk, blues, klassiek, tango, meezingers, Tex-Mex tot Franse chansons… Kortom: muzikaal, divers én gezellig met een zachte G….

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2023         > Harmonicafestival Veldhoven Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)