Opa Sterken en Hans Elst overleden

Opa Sterken was als 90+er een van de oudste harmonicaspelers van Nederland.
  • Opa Sterken was als 90+er een van de oudste harmonicaspelers van Nederland.


De dood is iets dat ik als ondraaglijk ervaar. Het leven van een persoon is uniek en eens verdwijnt het definitief. En bij elke overlijdensbericht realiseer ik me dat, los van wat het is om iemand voorgoed te moeten missen. En ik herinner me die personen die op inmiddels vergevorderde leeftijd sterven nog als mensen die even oud waren als ik nu ben.

 

zondag 25 april 2010
door Eduard Bekker

Niet alleen prive word ik er nu mee geconfronteerd, ook in ons harmonicawereldje moet ik de laatste tijd opvallend vaak sterfgevallen melden.

Afgelopen week op 19 april overleed Hendrik ‘Opa’ Sterken.

Bij trekharmonica-evenementen in het Oost van het Land, was hij een veelgeziene en gehoorde verschijning.

Hans Elst en TablEdit

Voor mij volkomen onverwacht was het overlijden op 22 april van Hans Elst in Geldrop, kort voor zijn 70ste verjaardag. Ik kende hem alleen via mail-contact, maar hij heeft mij – en ook anderen – enorm geholpen met het maken van een handleiding voor het programma TablEdit. Dat is een krachtig programma voor het maken van muzieknotities voor menig instrument, zo ook de trekharmonica. Maar echt heel eenvoudig is het niet, dus een nl-handleiding van zeer welkom.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2010         > IM Hans Elst en Opa Sterken Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)