In de Waterweek

10e Trekzakfestival van Enkhuizen

Foto: Eduard Bekker

Het was in 2006 dat Enkhuizen 650 jaar stadsrechten vierde. Enkele enthousiastelingen rond de trekzak besloten ook een Trekzakfestival op te zetten. En dat met zoveel plezier en succes dat dit jaar al weer het 10e festival achter de rug is.

zondag 26 juli 2015
door Eduard Bekker

Enkhuizen, heeft een oude binnenstad, meerdere havens, en daarom een ambiance vol sfeer en romantiek. De welhaast professionele speler, maar ook de beginneling was daar op zondag 26 juli 2015 van harte welkom. Niet alleen met de trekzak, maar ook met sfeerversterkende begeleidingsinstrumenten.

‘Oubollig’

Ooit vond deze jaarlijkse dag plaats in het Zuiderzeemuseum, maar dat kreeg een directeur toegecatapulteerd die alles in het museum wat met geschiedenis te maken had maar oubollig vond en alle vissershuisjes het liefste met de grond gelijk had willen maken. Dat ging niet zo makkelijk. De trekzakspelers eruit werken was simpeler.
Maar de revanche is geweldig: sinds die tijd heeft het gebeuren zich verplaatst naar de hele binnenstad.

Een krantenknipsel uit weekkrant ‘De Drom’.
  • Een krantenknipsel uit weekkrant ‘De Drom’.


We kunnen het verslag, gezien de sfeer weinig afwijkt van de succesvolle voorgaande jaren het beste onderbrengen in deze hoofdpunten:

Een willekeurige greep uit het fotomateriaal dat via Facebook tot mij is gekomen:


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2015         > Trekzakfestival Enkhuizen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)