Leerzame avonden

Workshops in Nieuwegein

Age de Boer en Carola Walther. Die workshop kan alleen maar een gezellig succes worden!
  • Age de Boer en Carola Walther. Die workshop kan alleen maar een gezellig succes worden!


Omdat we net als vorig jaar weer redelijk vroeg stoppen met het reguliere lesseizoen heb ik weer bedacht een aantal workshops te organiseren. De workshops zijn gewoonlijk gewoon enkel een avond, en je kunt je ook per workshop los opgeven. De avonden beginnen steeds om 19.30 uur en zijn gewoon op de museumwerf.

Tussen 11 mei en 29 juni
door Wouter Kuyper

Inschrijving in volgorde van binnenkomen van betaling. Er is niet onbeperkt plek, dus wil je zeker zijn van je plekje, wees er dan snel bij!

Kosten: € 20,- per avond.
(De workshop van Frans Tromp bestrijkt twee avonden. De kosten bedragen hier dus € 40,-.)
 

Graag van tevoren overmaken op bankrekening NL41RABO0364195614 van W. Kuyper, Nieuwegein o.v.v. je naam en de naam van de docent.
 

Tijd: 19.30 uur
 

Plaats:
Museumwerf
Wierselaan 113
Postcode: 3433 ZS
 

 

De workshops:

 

Jacqueline Edeling: Tango op Trekzak

De Harmonicahoek

donderdag 11 mei
De juiste noten spelen is één ding, maar hoe krijg je zo’n melodie dan al naar gelang gevoelig en gepassioneerd zoals in de argentijnse tango zo bijzonder?

> Meer

Engels op één rij door Robert Tromp

De Harmonicahoek

donderdag 18 mei
Engelse harmonicamuziek bestaat voor een belangrijk deel uit spelen op één rij. Veel heen en weer werk (push and pull), hetgeen de muziek een heel eigen stuwend karakter geeft. Kortom; een geheel eigen stijl, die we tegenwoordig op de vaste wal niet meer zo vaak horen. Maar wel een stijl die heel erg ‘harmonica’ is. Wat gaan we onder handen nemen? Country Dances, Morris Dances en de speelstijl in het algemeen.

> Meer

Zomerworkshop Samenspel door Frans Tromp

De Harmonicahoek

donderdag 1 juni en donderdag 15 juni
In twee avonden werken aan vierstemmige melodieën. De muziek komt uit heel verschillende sferen: Oud (John Playford), Nieuw (Frans Tromp) en Pop uit de jaren ’60.

> Meer

Age en Carola: octaafshuffle en liedjes

De Harmonicahoek

donderdag 22 juni
Age en Carola gaan met ons aan de slag met de octaafschuffle en het spelen en begeleiden van gezongen liedjes op de trekharmonica en misschien een walsje van Carl Erik Lundgaard Jensen.

> Meer

‘Trekzak en Dans’ met Louise Marius en Wouter Kuyper

De Harmonicahoek

donderdag 29 juni
Bourree, jig, hanterdro, scottish, wals? Waarschijnlijk speel je al een tijdje trekzak en komen deze termen regelmatig langs. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Veel muziek die wordt gemaakt op trekzak is (Franse) dansmuziek. En het leuke is dat deze dansen relatief simpel zijn, en erg leuk om te doen.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2017         > Workshops in Nieuwegein Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Wouter Kuyper kan bogen op veel leerlingen (foto: Gert-Jan Kamphorst)