Nieuwe locatie voor geschikt voor de workshops en de presentaties

‘Zwolle’ hield het droog

Als een herinnering aan de regenachtige festivals in het Nooterhof-park was op het voorplein een tent opgetrokken. Maar nu bleek die eigenlijk overbodig: hooguit van nut om het geluid een beetje binnen te houden met het oog op de buurtbewoners die op de zondag van hun rust willen genieten.
  • Als een herinnering aan de regenachtige festivals in het Nooterhof-park was op het voorplein een tent opgetrokken. Maar nu bleek die eigenlijk overbodig: hooguit van nut om het geluid een beetje binnen te houden met het oog op de buurtbewoners die op de zondag van hun rust willen genieten.
Foto: Eduard Bekker

Het Open Trekzakfestival is alweer de achtste editie in gegaan. Door omstandigheden is de oude locatie Doepark Nooterhof niet meer mogelijk als trefpunt. Nu is het Cultuurhuis Domusica aan de Radewijnsstraat geworden: een oude school, waar je aan de vloer van de gymzaal goed kunt zien dat daar al heel lang geen zwetende kindergympen meer hun weg hebben gevonden.

zaterdag 2 september 2017
door Eduard Bekker

De nieuwe locatie Domusica ligt in een woonwijk, zonder groot park eromheen, zodat we de rust van de buurtbewoners niet mochten verstoren. Toch is er nog buiten gespeeld, waarbij buurtbewoners uit enthousiasme buren uit hun huis haalden om mee te genieten.

Presentaties

De oude gymaal zaal was een prima ruimte voor de presentaties. Dat was in het Doepark niet mogelijk.
Er is nogal eens kritiek op: zo zou hierdoor meer gewerkt worden naar een melodie in plaats van dat meer aandacht zou worden besteed aan de techniek. Daar zit wel wat in, maar les in techniek is naar mijn gevoel toch meer iets voor een 1 op 1 les. Presentaties zijn ook leerzaam omdat je naar mekaar moet luisteren om tot een goed resultaat te komen. En het is gezellig. Maar ik ben benieuwd wat er uit de evaluatie zal komen, omdat nu kan worden vergeleken.

Een speler uit Den Haag voegde zich ook even bij bovenstaand gezelschap.
  • Een speler uit Den Haag voegde zich ook even bij bovenstaand gezelschap.
Foto: Eduard Bekker

Ontmoetingsdag

Behalve een reeks leerzame workshops was het zeker ook een ontmoetingsdag voor een fikse groep trekzakspelers.

Voor ieder was er een workshop in gewenst niveau en het was verrassend hoe snel men een stuk na een dag toch weer redelijk onder de knie weet te krijgen.

Dank gaat vooral naar initiatiefnemers Jan Kamphuis en zijn gade.

In de groep van Mark Söhngen.
  • In de groep van Mark Söhngen.
Foto: Eduard Bekker
In de tent op het voorplein biedt Janne Lammers de helpende hand.
  • In de tent op het voorplein bied...
Foto: Eduard Bekker
Marion Jorissen is een professional op balfolk-gebied. Je doceert hier samen met zoon Dirk een Franse dans.
  • Marion Jorissen is een professio...
Foto: weer Eduard BekkerBericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2017         > Open Trekzakfestival Zwolle Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative