Concert door ‘The Samurai’ in Groningen

Europees trekharmonica-kwintet verlegt grenzen

De Samurai is een internationaal gezelschap: v.l.n.r: Simone Bottasso (Italië), Markku Lepistö (Finland), Kepa Junkera (Baskenland), Riccardo Tesi (Italië), en Dave Munnelly (Ierland)
  • De Samurai is een internationaal gezelschap: v.l.n.r: Simone Bottasso (Italië), Markku Lepistö (Finland), Kepa Junkera (Baskenland), Riccardo Tesi (Italië), en Dave Munnelly (Ierland)


Vijf topspelers uit vier landen plaatsen de ogenschijnlijk eenvoudige trekharmonica in een compleet nieuw perspectief. Ze combineren hun eigen persoonlijkheden, traditionele muzikale roots en creativiteit tot een prikkelende, nieuwe en wervelende muzikale ervaring!

dinsdag 14 november 2017
door Stichting Folk Groningen (Persbericht)

Fascinerende melodielijnen, soms ingetogen en intiem, dan weer uitbundig en swingend. Van Finse harmonieën tot Baskisch vuur en van Italiaanse verleiding tot Iers temperament. In de virtuoze en grenzeloos muzikale wereld van The Samurai vind je het allemaal!

Nieuwe samenstelling

Dit enige concert in Nederland is niet alleen een must see voor trekharmonicaspelers en -liefhebbers maar ook voor iedereen die van Europese roots muziek houdt! De Samurai van 2017 hebben weliswaar een nieuwe samenstelling, maar de meesten van hen traden al eerder met hun eigen ensembles in Groningen op. Zo was Riccardo Tesi in de Oosterpoort te zien met Banditaliana, Markku als accordeonist van de Finse band Värtinna en Dave Munnelly zagen we als harmonicaspeler in diverse ensembles. Mooi dat ze nu al hun creativiteit bundelen in dit vernieuwde Samurai!

De Samurai is/zijn:

 
  •  


Wanneer:
14 november, 20.30 uur
 
Waar:
De Oosterpoort - Kleine zaal, Groningen
Trompsingel 27
 
Entree: 18,00
 


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2017         > Optreden Samurai Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)