Duo Muller & Munnelly in Zuilen

David Munnelly in zijn puurste vorm

In november begint een nieuwe reeks concerten in de welbekende concertlocatie De Parel Van Zuilen: ‘Acoustic Only’.

donderdag 30 november 2017

Deze concerten hebben twee belangrijke oogmerken:

Het Duo Muller & Munnelly werd gevormd door hun gezamelijke liefde voor het presenteren van diep gewortelde muziek in hun eigen iconische stijl.

Wortels

Zowel Ies als David kwamen op heel jonge leeftijd in aanraking met folk muziek, maar vanuit verschillende achtergronden. Terwijl Ies veel verschillende stijlen te horen kreeg en op zoek ging naar de roots, kwam David ironisch genoeg precies van de andere kant. Hij begon bij de wortel van de traditie om zich daarna steeds breder te ontwikkelen.

Duo Muller & Munnelly in Zuilen

 

Klik op de kaart voor groter en de route.
 • Klik op de kaart voor groter en de route.


30 november
Tijd: 20:15
Adres: De Parel van Zuilen
Burgemeester Norbruislaan 17
3555 ED Utrecht
Entree: € 15,–
 
Online Reserveren: € 12,–

 • Ies Muller wordt beschouwd als een van de beste folkfluitisten van Nederlandse bodem. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met Ierse en Bretonse traditionele muziek en de houten dwarsfluit. Gegrepen door de klank van dit instrument begon hij te spelen en steeds meer muziek te leren.
  Tijdens reizen door Ierland, Schotland en Bretagne, maar ook Spanje breidde hij zijn repertoire uit, en absorbeerde hij de details en eigenaardigheden die de muziek uit deze streken haar karakter geven.
  Terwijl Ierse en Bretonse het hart bleven vormen van zijn stijl en repertoire, kwamen er in de loop der tijd veel invloeden bij. Hij werkte binnen verschillende projecten met muzikanten uit allerlei disciplines, waaronder klassieke muziek jazz en wereldmuziek. Ook door deze invloeden kwam zijn huidige stijl tot stand.
 • David Munnelly is een accordeonist uit Belmullet, in het graafschap meio aan de Ierse westkust. Zijn unieke muzikale stem is gebouwd op diepe fundamenten, beginnend met invloeden uit zijn directe familie, met name van zijn oma die melodeon speelde. Daaraan werd al snel een virtuoze zwier toegevoegd, met echo's van de Iers-Amerikaanse muziek uit de jaren 1920 en 1930 vol swing.
  Tegenover deze wortels in de Ierse traditie wordt een verfijnde en hedendaagse begeleiding met bassen en akoorden gesteld, waarmee hij een unieke, rijke en onvergetelijke sound creëert.
  David wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke Ierse accordeonisten van zijn generatie: hij heeft gespeeld met de legendarische Ierse bands De Dannan en The Chieftains, en was 15 jaar lang de frontman van The David Munnelly Band.
  De laatste jaren zijn zijn vaardigheden als componist en arrangeur steeds meer op de voorgrond gekomen, en David werkt nu aan een breed scala aan muzikale projecten, variërend van het veel bekroonde pan-Europese accordeon quintet Samurai, via zijn expirimentele solo composities, tot de energieke traditionele Ierse band Morga.

   

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2017         > Optreden David Munnelly Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)