Eindelijk weer eens een groter harmonicafestijn

Gezellig Fries buitengebeuren in de Spitkeet
weer opgepakt

Vader en Dochter in actie.
  • Vader en Dochter in actie.
Foto: Leffert Nicolai

Op Themapark De Spitkeet in Harkema vond op 3 juli het Harmonicafestijn, georganiseerd door de Loekpoedels plaats. Dit was een van de eerste activiteiten van dit jaar bij de Spitkeet dat kon plaatsvinden. Bij dit evenement met een zeer vrij karakter, waar men vrij kon musiceren, hadden muzikanten vrije entree.

zaterdag 3 juli 2021
door Eduard Bekker & Themapark De Spitkeet

Mede door het prachtige weer en dat men weer een evenement mag bezoeken kwamen veel bezoekers een kijkje nemen en konden genieten van de muzikale klanken van de ruim 70 muzikanten die verspreid zaten te spelen op het park. Alle ingrediënten voor een geslaagde dag waren aanwezig. De organisatie en de vrijwilligers kunnen terugkijken op een succesvol evenement.

Maar samen op zoek naar het ideale samenspel is ook een uitdaging.
  • Maar samen op zoek naar het ideale samenspel is ook een uitdaging.
Foto: Klaas Elzinga.

Op radio en tv

Omrop Fryslân besteedde op de vroege ochtend nog extra aandacht aan deze dag. Daar hadden de presentatoren Douwe Heeringa en Roelof Lousma Pieter en Anja van der Veen (geen familie) uitgenodigd. Anja heeft veel over haar passie verteld en ook een stuk voorgespeeld op haar driekorige Serenellini. Het was het bekende nummer ‘El Condor Pasa’ van Los Incas, dat ze ‘op het gevoel’ heeft aangeleerd.

Het interview is geheel Friestalig, maar met wat oefening is het voor mensen buiten het wolvenhek ook best te volgen.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2021         > Balgdag Spitkeet Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Spelen in de openlucht bij Museum ‘De Spitkeet’ in Harkema (Frl - Foto: Leffert Nicolai)